Melyik világ az érdekesebb? Amelyiket a mikroszkóp alatt láthatod vagy amelyiket egy távcső mögött az éjjeli égbolton?
Figyelt kérdés
2021. nov. 7. 06:58
1/4 A nagy Levin válasza:
Mind a kettő érdekes, legalább is engem mindkettő érdekel. Viszont az égbolt megfigyelése- ha igazán belemerülsz- egy kicsit költségesebb. Bár az égbolton egy olcsóbb binokulárral, vagy akár szabad szemmel is sokmindent megfigyelhetsz, de célszerűbb a városi fényektől távolabb menni. Egy mikroszkóp,amit már érdemes megvenni 40-50 ezertől kezdődik, de akár egy pocsolyából származó mintában is érdekes dolgokat tudsz megfigyelni
2/4 anonim válasza:
Ki mit szeret arra néz. Én az eget jobban szeretem.
3/4 anonim válasza:
Nekem a mikroszkóp alatti, ezért is vagyik biológus és nem csillagász
4/4 anonim válasza:
A mikroszkóp alatti dolgok sokkal emberközelibbek és gyakorlatilag is sokkal fontosabbak.
Az égi dolgokkal nem lehet mihez kezdeni a hétköznapokban, de a mikroszkópos vizsgálatokat sok szakmában használják mérnöki alkotásra, termelésre, kutatásra, egészségügyi célokra, stb..
Mivel nem vagyok csillagász, így számomra egyértelműen a mikroszkóp világa az érdekfeszítőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!