Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Most hogy működik a részecskék...

Gofrisütő kérdése:

Most hogy működik a részecskék hullámfügvénye?

Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy egy elektronnak akkor van részecsketermészete, ha nem lép kölcsönhatásba, külömben hulllámtermészete lesz. De most ezen az oldalon olvastam valamit, miszerint egyszerre hullám és részecsketermészete van, csak a kisérlettől függ, minek érzékeljük. Eddig rosszul tudtam, vagy ez is csak egy félreértelmezett kisérlet?

2021. szept. 28. 11:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Ostobaság a rács nem tud figyelni. Nincsen tudata. Mi emberek figyeljük meg
2021. okt. 8. 16:19
 12/12 anonim ***** válasza:

Csak itt a "megfigyelés" nem azt jelenti, hogy meredt szemmel bámulod - hanem azt, hogy olyan körülményeket hozol létre, ahol valamilyen alakzatba kell rendeződnie, ahol meg tudod mérni valamilyen tulajdonságát.

A rács kiválóan alkalmas erre.

2021. okt. 8. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!