Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Melyik a legnagyobb prímszám?

Melyik a legnagyobb prímszám?

Figyelt kérdés
A legnagyobb természetes szám ugye a ...99999. Ez nyilván nem prím, hisz osztható 3-mal, 9-cel stb. De akkor melyik a legnagyobb prím?
2021. szept. 2. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/141 anonim ***** válasza:
88%
Én csak azt tudom Gyurcsány óta, hogy a legnagyobb kétszámjegyű prímszám az a 11.
2021. szept. 2. 21:05
 2/141 anonim ***** válasza:
91%

Nincs olyan, hogy legnagyobb prím, mivel a végtelen sem egy létező szám, bármilyen nagy számot írsz, tudsz nála írni egy nagyobb prímet is.

A végtelen nem egy szám, hanem egy fogalom. Gondold meg:

- végtelen darab negatív egész szám van

- végtelen darab pozitív egész szám van

- végtelen darab egész szám van (egész + pozitív)

- végtelen darab tört

- végtelen darab valós szám

- végtelen darab komplex szám van

Sőt:

- végtelen darab prímszám is van

- végtelen darab páros szám van (és páratlan)

- végtelen olyan szám van, ami osztható hárommal, de nem osztható kettővel

Ezek a halmazok mind-mind végtelen halmazok, emiatt nem lehet egyértelműen leírni a legnagyobb prímszámot (ahogy a végtelent sem, az általad használt ...999999 és a döntött nyolcas csakis egy végtelenségi jelölés, semmi több)

2021. szept. 2. 21:11
 3/141 A kérdező kommentje:

Ha nem értesz hozzá, ne szólalj meg.

2021. szept. 2. 21:12
 4/141 anonim ***** válasza:
100%

Megse szólalt. Némán legépelte neked.

2021. szept. 2. 21:14
 5/141 anonim ***** válasza:
100%

3-as,

Ha értesz hozzá, minek kérdezel?

2021. szept. 2. 21:16
 6/141 anonim ***** válasza:
100%

#2 voltam: ettől függetlenül használjuk a matematikában (és pl. a fizikában), mivel bizonyos eredményeket így tudunk magyarázni, és valahogy jelölnünk kell, hogy mettől-meddig terjed pl. a természetes számok halmaza.

A matematikában nincs olyan, hogy végtelen + 1 után túlcsordulás, mivel az is végtelen. Az informatikában a végtelen az csak egy hatalmas szám, ami a váltózó értékének megfelelő memóriamennyiségben tárolni lehet), ott ha végtelenhez hozzáadsz egy számot, akkor túlcsordulás történik, és -végtelent kapunk. No ilyen a matematikában nincs, mivel a végtelen csak egy fogalom....

2021. szept. 2. 21:16
 7/141 anonim ***** válasza:
100%

#Kérdező:

#2 voltam: te sem nagyon érted a végtelen fogalmát, több végtelennel foglalkozó kérdésedet láttam az elmúlt időszakban.

2021. szept. 2. 21:17
 8/141 anonim ***** válasza:
100%

[link]

igy kezdődik:

Végtelen sok prímszám van.

Ha végtelen, akkor nincs vége. Nincs legnagyobb, mert mindig van egy annál nagyobb.

2021. szept. 2. 21:17
 9/141 A kérdező kommentje:

Neked az a bajod, hogy másnak más elképzelése van a számokról. Te valahogy önkényesen kitaláltad, hogy a természetes számoknak csak az egyik oldalon van vége. Viszont mások szerint mindkét oldalon végük vannak a természetes számoknak, és középen végtelenek.

2021. szept. 2. 21:20
 10/141 anonim ***** válasza:
100%
Fuhuhuhu.... Vannak itt bajok.
2021. szept. 2. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!