Hogyan készíthetek réz-szulfát (réz-gálic) kristályokat otthon?
Én nagy kristélyt szeretnék (nem kell hatalmasra gondolni) és azt szeretném kérdezni hogy ezt hogy tudnám otthon megcsinálni? Sókristály készítéséről már olvastam, de az általában kocka alakú lesz(én úgy tudom), a réz-gálicé meg rombusz alakú és szép kék, ezért is szeretnék abból.
Réz-szulfátot asszem lehet venni a gazdaboltban (itt ebben a városban), csak az érdekelne hogy hogyan kéne ezt megcsinálni??
A vérna végére minek kristély?
Amúgfy a cérnát elég egyszerűen az üvegbe lógatni?
A lényeg hogy relatíve lassan kristályosíts. Ha melegíted az oldatod, és úgy válik ki a kristály, akkor a teljes belógatott cérnára fog rakodni, és viszonylag gyorsan. Ha az oldatod a víz párolgása révén telítődik, akkor a kristályosodás ugyan lassabb, de szépen és egyenletesen rakódik le. Arra figyelj, hogy ha kialakult a cérnán egy újabb góc (értsd másol is kristályosodni kezdett), akkor azt kapargasd le óvatosan. 1-2 hét alatt simán elérheti a kristályod mérete a pohárét, amiben lógatod a cérnát.
Sok sikert :)
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!