Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen növények vannak, amik...

Milyen növények vannak, amik rovarok általi beporzás nélkül is képesek szaporodni, és emberi fogyasztásra alkalmasak?

Figyelt kérdés

Láttam egy rövid youtube videót, hogy a rovarok eltűnése mennyire súlyosan érintené az emberiség élelmezését, arról jutott eszembe ez a kérdés.

Vannak egyáltalán olyan növények, amiknek nincs szüksége rovarokra, anélkül is szaporodnak, és emberi fogyasztásra alkalmasak?

2021. aug. 4. 20:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A gyümölcsök többsége viszont rovarmegporzású!
2021. aug. 4. 22:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#11, szőlőt fogunk enni szőlővel, legalábbis nekem úgy rémlik, hogy az szélmegporzású.
2021. aug. 4. 23:12
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A krumplit vetőburgonyával szaporítják, sohasem magról (amit bogyósan hozna). Legtöbb fajta már nem is, vagy csak kevés, elenyésző virágot hoz.
2021. aug. 5. 10:01
 14/15 anonim ***** válasza:
55%

Az erkélyen szoktam balkon-kertészkedni. Az első évben sok paradicsomvirág egyszerűen lehullt, mert kevés volt a méhecske, ültettem pedig virágokat is, egynyáriakat, meg petúniát, hogy odacsalja őket, azokra ment is valamennyi, de a paradicsomra alig.

Aztán láttam egy videót, hogy elektromos fogkefével kicsit meg lehet rezegtetni a virágot, mert a paradicsom önbeporzó, de végül festőboltban vettem egy pár nagyon finom ecsetet és azzal belepiszkálok a virágba, tökéletes beporzás, csak vegyem észre a virágokat, mert elég sűrűn futnak a növények, van amelyik két méterre is felnő, de vannak kis bokrosok, azokat nem is kacsolom, így nehéz megtalálni a virágokat, de óvatosan megrázogatok a száránál fogva, ha már túl van konyulva a balkonládán, mert egész nyáron hozza a virágokat.

Thumbling Tom, Vilma, Perun, BlackCherry, Bajaja, Golden Krone, ezek piros, sárga, fekete fürtös koktélparadicsomok, olyan az erkélyem, mint a dzsungel, alig tudok mozogni, de nagyon finomak.

Bazsalikom van még, azt tőosztással szaporítom, metélőhagyma és metélőpetrezselyem, meg virágok, de a mesterséges beporzás még a balkonon is csak részlegesen oldható meg, igazából a jó kertész méheket is tartson, akkor szinte biztosra mehet, hogy termése is lesz.

2021. aug. 5. 23:47
 15/15 Maldoror válasza:
Cannabis Sativa
2021. aug. 27. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!