Van egy csillag ami szokott enyhén villogni az melyik és miért villog?
Figyelt kérdés
Sokat vagyok kint este és látom. Nyugaton fele van és a villogást úgy értem hogy sötét narancssárga - majd egy enyhébb narancssárga. Talán ez a csillag a legnarancssárgább.2010. aug. 27. 10:49
21/23 anonim válasza:
A Venusz az Esthajnalcsillag!
A Polaris a Sarkcsillag! A Kis Medve (Ursa Minor) csillagkep csillagainak egyike, a "farka vege".
A Venusz jelenleg kora hajnali orakban van nyugat fele. Mostanaban a Hold alatt lathatod elvonulni.
22/23 anonim válasza:
jackd: nem vagyok csillagász, nekem is csak mondták. lehet, hogy arra kellett volna gondolnom. :D
Ja, és igen, erősítem a tábort: A Vénusz az Esthajnal csillag.
A Sarkcsillag meg a kis medve "farka vége", egy jó tájékozódási pont az égen.
23/23 anonim válasza:
Te jo eg miket talalni itt. Nem lehet pulzar mert az masodpercenkent rengeteget "villogna" igazabol amit latsz az po t egy olyan fenyforras amit a szemed nem erzekel teljes egeszeben jol es a szemedben levo izmok nagyon apro nukodese valtja ezt ki. Tobb csillagnal is megfigyelheto ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!