Mi a véleményetek arról az elméletemről, hogy az univerzumot összetartó erő/ sötét anyag valójában csak az égitestek robbanásakor létrejövő vákuum.?
Láttam videót egy atom robbantástól távoli fasor-ról, amik először eltolt a robbanás ereje, de utána visszafelé hajtotta, húzta őket a robbanás által létrehozott vákuum, de lehet félre értelmeztem a látottakat.
Valamint kisebb mértékben, de szerintem egy mozgó galaxis maga mögött vákuumot hagy, hoz létre. De javítsatok ki ha tévednék.
Tudtommal az űr nem légüres, megmérték az általunk vizsgálható űr vákumában, hogy egy négyzetméterében több millió vagy milliárd atom vagy molekula található (elnézést a pontatlanságért, lényeg, hogy effektíve sok) a galaxisok közti űrt sem feltételezik tudtommal üresnek, sok kilökődött anyag, elhalt csillag található ott is. Valamint a vákum energia, ha ki is egyenlíti magát, ekkora méretekben nem megy olyan gyorsan.
Sajnos én sem vagyok fizikus, gondolat ébresztőnek szántam ezt a kérdést/ elméletet is, mint a sötét anyagra irányulót
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
ha valaki ihletet kap, és ki tud belőlük valamit dolgozni, én leszek az első aki gratulál neki, ha megszünteti a sötétséget. Igazából én a gyakorlati dolgokkal szeretek foglalkozni, szeretem a csillagászatot, de ezektől az elméletektől, ha igazak, ha nem, nem fog az emberiség jobb módban élni, ezért osztottam meg veletek az elméleteimet.
Köszönöm, hogy eddig senki nem linkeltbe hat angol nyelvű könyvet, meg három füzetnyi képletet, hogy na ezért nincs igazam, én csak próbálok a sötét dolgokra egyszerű magyarázatot keresni.
De szerintem evvel is arra fogunk jutni, hogy ez a vákuumenergiabeli különbségek elhanyagolhatók.
"a robbanás által létrehozott vákuum"
Csak szólok, hogy ez úgy keletkezik, hogy maga a robbanás felszáll A LEVEGŐBEN, ezért alatta légritka tér lesz.
Az égitestek robbanásakor ilyen jelenség nincsen, mivel azok szimmetrikusak, nincs olyan közeg, amiben a robbanás egy irányban felszállhatna.
"a felszíni robbanás is a tér minden irányába hat"
Pontosan!
Épp ezért az űrben egy ilyen robbanás GÖMB alakú.
De szerinted mitől lesz itt GOMBA?
MAGA A ROBBANÁS száll fel a levegőben!
AZ az anyag, ami a robbanásban van!
És alatta keletkezik a szívóerő.
DE az űrben ilyen nincs!
6# "MAGA A ROBBANÁS száll fel a levegőben!
AZ az anyag, ami a robbanásban van!"
Én azt hittem csak az atommáglya füstje száll csak fel, de látom nagyon biztos vagy abban amit írsz, úgyhogy én hiszek neked.
6# Szerintem az sem mindegy, hogy van-e szakálla a gombafelhőnek, vagy nincs. A szakállasoknál szerintem a levegőben történik egy másodlagos robbanás, vagy eleve a levegőben robbantanak, nem tudom, az is lehet, hogy mindnek van/lenne szakálla, csak egybeolvad/hozzásimul a gombához, remélem valaki aki tudja megmagyarázza.
Tudom, hogy az űrben Gömb alakú egy robbanás, de ettől még a minden irányba kilökődő plazma, hagyhat szerintem a helyén egy erősebb vákuumot, mint amiben eredetileg volt, de ha csak ugyan olyan erejűt is hozna létre az is plusz ként adódna a rendszerhez.
"hagyhat szerintem a helyén egy erősebb vákuumot"
Nem hagyhat.
Ott egy hatalmas nyomás lesz, és - ha elegendően nagy - akkor ebből lesz a fekete lyuk.
Pont az ellenkezője történik, mint amit mondasz.
Amúgy ki az a kretén, aki a kakaóscsigát felpontozza, a jó választ meg le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!