A ragadozók húsa miért nem ehető az ember számára?
Csukát nem ettél még?
Amúgy a természetben az állatok 90%-a növényevő, mivel ragadozóból nem lehet több, hiszen hamar elfogyna a kajájuk. Már csak ezért is gazdaságilag nem érné meg igazán.
A legolcsóbb növényt enni. Ha növényevők húsát eszed, ahhoz előbb marha sok növényt kell vele etetni, tehát sokkal drágább. A húsevő meg még egy szint lenne: növényevő állatokat kell nevelned hogy megetesd a ragadozókkal, a növényevőket meg növénnyel kell táplálnod míg nevelgeted őket. Iszonyat drága lenne.
Mindezt minek? Úgy tudom a húsevő szárazföldi állatoknak elég rossz ízű is a húsuk, szóval ezt a sok energiát arra kéne pazarolni hogy egy gyatrább táplálékhoz jussunk.
Vannak olyan területek, ahol nem lehet jó minőségű táplálékot adó növényeket termeszteni. Ezeken a területeket fel lehet használni arra, hogy növényevő állatok számára táplálékot teremjenek (legelő, kaszáló).
Ragadozók tartására viszont hús kell, amihez viszont a táplálékot tenyészteni kell. Ahelyett, hogy a növényevő állataid húsát te ennéd meg, megeteted őket egy ragadozóval, melynek húsát eladod valakinek, aki szeret azzal felvágni, hogy egy ragadozó húsát eszi alkalmanként.
A vadászattal pedig az a baj, hogy most már nagyon ritkák a ragadozó vadállatok, így a legtöbbjük védetté van nyilvánítva. Régen is inkább növényevőre mentek, több is volt belőlük és a vadászatuk is kevésbé volt veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!