Biológiai értelemben a nők sokkal “nácibbak” mint a férfiak?
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__randi..
A válaszok elég sokat elárulnak a nők mennyire benne vannak ebbe a genetika dologba és végérvényben mennyire szelektálják a géneket.
Sejtettem már egy ideje, hogy a természetes szelekciót ők hatják végre, nagyon náci beállítottságúak. De az utóbbi időben kezdték ezt beismerni is nyíltan. A mai férfiak sorsa nem lehet könnyű az előző generációkhoz képest, mert a 20-ik századik nem volt a nőknek szabadságuk a párválasztásban. Ez a szabadság azt eredményezte, hogy az összes nő ugyanattól az 5-10% pasitól akar gyereket, a többi max anyagi segítségként jöhet számításba. Durva nagyon még belegondolni is!
> Leszületni ide viszont kötelesség mert nem mondhatsz nemet előtte.
Nem kötelesség, hiszen nem kötelez rá senki. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az adott, hogy megszülettél. Valóban nem döntöttél erről, de a helyzet – hogy megszülettél és élsz – adott.
> Persze utána cserébe már semmi sem garantált ugye
De az égadta világon semmi. Sem étel, sem száraz, meleg menedék, sem egészség, semmi. Az életben semmi nem „jár” automatikusan. Az élet maga egy olyan folyamat, ami folyamatosan harcol az entrópia ellen, maga az életben maradás is energiabefektetést, munkát igényel. Nota bene vannak állatok, amik az életük igen jelentős részében pusztán az életben maradásért küzdenek.
Persze az ember intelligens és társadalomban él, a társadalom bizonyos kötelességekért cserében biztosít bizonyos jogokat, lehetőségeket. (Mondjuk a szexhez való jogot sem itt és ma, sem más társadalom nem tette alanyi joggá, hiszen ahhoz egy másik személy is kell, akinek szintén vannak jogai.)
Felnőtté válni részben pont azt jelenti, hogy fokozatosan megtanulod, hogy nem, a karácsonyi ajándék nem a fán terem, hanem azért anyuka, apuka megdolgozott, hogy az étel sem magától nő a hűtőben, hanem azt meg kell venni, ahhoz pénz kell, ahhoz meg valamilyen értéket kell teremtened, amit a társadalom pénzzel jutalmaz. A felnőtté válás bizonyos szempontból az, hogy szépen lassan, fokozatosan megtanulod ezt, hozzászoksz ehhez, és ezt elfogadva megpróbálsz másokra való rászorulás nélkül boldogulni. A felnőtté válás az, hogy döntéseket hozol, mérlegelve és elfogadva a döntéseid következményeit. Ha valamit rosszul csinálsz, elkönyveled a károkat, és megpróbálod máshogy, jobban csinálni. Az is a felnőtté válás része, hogy az ember ráébred, hogy az élete felett igenis van hatalma, a sorsát jelentős mértékben a döntései, a tettei határozzák meg. Vannak persze külső tényezők is, de sok múlik az ember döntésein.
A szex egy párkapcsolatban két ember testi-lelki vonzódásának az eredménye. Ha te úgy általánosságban nácinak tartod a nőket, és kvázi már-már tárgyként kezeled, akkor ez meg fog nyilvánulni a gesztusaidban, így túl nagy sikerre nem számíthatsz. És ez nem külső – és nem is genetikai – adottságból fakad, hanem a te szemléletednek, gondolkodásmódodnak a következménye.
24
“Milyen képet festesz“
Hát nem vagyok egy matyó hímzés
“mit tettél le az asztalra“
Pénzzel sem vagyok tele
“hogy viselkedsz“
Hát nem úgy mint aki atyaúristennek képzeli magát
“kellenél-e saját magadnak ha nö lennél.“
A fentieket figyelembe véve ha mai nő lennék nem kellenék magamnak :)
"Hát nem vagyok egy matyó hímzés" Ezen lehet segíteni, de nem csak a kinézet fontos. Az összképben benne van az is, hogy mit sugárzol ki a környezeted felé, szoktál-e mosolyogni, látszik-e rajtad, hogy jól érzed magad a börödben, ha esetleg nem akkor tisztában vagy-e vele hogy miért nem és dolgozol rajta hogy ez megváltozzon, adsz-e magadra, tiszta és ápolt vagy-e vagy igénytelen és koszos, odafigyelsz-e hogy hogy áll rajtad egy ruha (lehet olcsó ruhákat is úgy hordani, összeválogatni, hogy jól nézzen ki az ember), van-e stílusod ami illik is a karakteredhez vagy össze-vissza mindenféle divatosnak mondott/gondolt cuccokat aggatsz magadra, vannak-e terveid vagy elképzelésed a jövödröl és dolgozol is azok elérésén, elfoglalod-e magad a munkán kívül is, vannak-e élményeid amiket elmesélhetsz másoknak, nyugodt és kiegyensúlyozott vagy-e az adott helyzetedtöl függetlenül vagy sugárzik rólad az életundor és tele vagy fel nem dolgozott sérelmekkel (ezt nagyon jól észre lehet venni bárkin, föleg ha elkezd vele kommunikálni az ember), tudsz-e lelkesedni valamiért és azt átéléssel csinálni, stb.
Egy kiegyensúlyozott, önmagával rendben lévö ember sokkal vonzóbb, legyen akármilyen arca vagy testalkata.
"Pénzzel sem vagyok tele" Nem kell tele lenni, elég ha stabil vagy anyagilag, és jól be tudod osztani amennyi van, esetleg spórolni valamennyit és haladni elöre, nem vagy-e "fillérb*szó vagy eszetlenül szórod-e a pénzt, de nem csak a szigorú anyagiak tartoznak ide, szakmailag hova jutottál ill. jól végzed-e a munkád, sikerült-e már függetlenedned, vagy még mindíg másoktól függsz-e mind anyagilag mind háztartásilag, el tudod-e intézni a dolgaidat, meglátod-e a feladataidat és el is végzed azokat, szóval önálló életre képes vagy-e, megijedsz-e egy szokatlan helyzettöl vagy magabiztosan megkeresed rá a megoldást, stb.
"Hát nem úgy mint aki atyaúristennek képzeli magát" Nem éppen erre gondoltam, az emberekkel hogy viselkedsz? Föleg a nökkel ha már kapcsolatkialakítási problémáid vannak. Magabiztos vagy-e, tudsz-e beszélgetni sokmindenröl vagy beszükült a látoköröd, van-e tájékozottság amögött amit mondasz vagy csak véleményed van mindenröl mert láttad a tévében vagy hallottad valahol, van-e rendes szókincsed és ki tudod-e fejezni magad választékosan vagy 30 szóval próbálod elmagyarázni a kvantummechanikát (ha nincs akkor az olvasás sokat segít), érdeklödö és barátságos vagy-e, vagy zárkózott és emberkerülö, betartod-e az alapvetö társadalmi-emberi szabályokat, van-e saját véleményed és tartásod, képes vagy-e szabályozni magad, különbséget tudsz-e tenni a helyzetek között és ennek megfelelöen viselkedni, képes vagy-e a hozzáállásodat megváltoztatni, képes vagy-e a kompromisszumokra, egyáltalán tisztában vagy-e saját magaddal, a hibáiddal és elfogadod-e ezeket, ill. dolgozol-e rajtuk hogy javulj vagy a világot és másokat okolsz mindenért, van-e benned egy egészséges egoizmus azaz önszeretet (nem túlzott önimádat), van-e benned elegendö empátia és együtt érzés, ki tudod-e rendesen fejezni az érzelmeidet és ha kell kordában tartani öket, tudsz-e öszintén örülni mások örömének, pozitív vagy negatív-e a hozzáállásod, tudsz-e támogató és segítökész lenni vagy inkább irigykedsz, stb.
"A fentieket figyelembe véve ha mai nő lennék nem kellenék magamnak :)"
Igyekezz változtatni azokon a dolgokon amik miatt nem kellenél magadnak, ehhez próbáltam egy vonalat adni hogy el tudj indulni. Azt pedig, amiket válasznak adtál és érezhetöen emiatt nem kellenél magadnak ebben a formában felejtsd el. Nem kell sem macsónak, sem gazdagnak, sem a leghatározottabbnak és legmagabiztosabbnak lenni ahhoz, hogy felkeltsd egy nö érdeklödését. Elsösorban önmagadnak kell lenned, önmagadat adni, a hibáidat ismerni és kezelni tudni, ami rögtön ad némi magabiztosságot, rendben kell legyél önmagaddal és ismerni elfogadni magad, változtatni azokon a dolgokon amin szeretnél és tudsz. Ha nö lennél és nem kellenél magadnak akkor a hiba bizony benned van. Nem a nökkel vagy másokkal van baj, mások okolása azt jelzi, hogy nem ismered és nem dolgoztad fel a probémáidat, hibáidat. Ha a tapasztalataid a nökkel rosszak, és te mindent jól csináltál akkor rossz helyen keresel, ezt is te cseszted el.
Arra akarlak rávetíteni, hogy a problémáid forrásait elöször magadban keresd, gondold át hogy biztosan jól gondolod-e, jól tudod-e és ha magadban mindent rendben találsz akkor keresd máshol.
26
A”z összképben benne van az is, hogy mit sugárzol ki a környezeted felé, szoktál-e mosolyogni, látszik-e rajtad, hogy jól érzed magad a börödben, ha esetleg nem akkor tisztában vagy-e vele hogy miért nem és dolgozol rajta hogy ez megváltozzon, adsz-e magadra, tiszta és ápolt vagy-e vagy igénytelen és koszos, odafigyelsz-e hogy hogy áll rajtad egy ruha (lehet olcsó ruhákat is úgy hordani, összeválogatni, hogy jól nézzen ki az ember), van-e stílusod ami illik is a karakteredhez vagy össze-vissza mindenféle divatosnak mondott/gondolt cuccokat aggatsz magadra, vannak-e terveid vagy elképzelésed a jövödröl és dolgozol is azok elérésén, elfoglalod-e magad a munkán kívül is, vannak-e élményeid amiket elmesélhetsz másoknak, nyugodt és kiegyensúlyozott vagy-e az adott helyzetedtöl függetlenül vagy sugárzik rólad az életundor és tele vagy fel nem dolgozott sérelmekkel (ezt nagyon jól észre lehet venni bárkin, föleg ha elkezd vele kommunikálni az ember), tudsz-e lelkesedni valamiért és azt átéléssel csinálni, stb.“
Az tény, hogy emberutáló mizantróp lettem aki nagyon cinikusan áll az emberekhez, de visszagondolva a tapasztalataimra ez egy természetes következmény, mégpedig annak amit megtapasztalsz az emberektől. Nagyon egyszerû a kép. Ha ez emberek rossz oldalát tapasztalod meg akkor elég érthető módon megutálod őket, undorodni fogsz tőlük. Ha meg a jobbik oldalát akkor meg szeretni fogod őket, nyitni fogsz feléjük. Az meg, hogy melyiket tapasztalod meg és melyik oldalukat mutatják neked az teljes mértékben külső függő és már úgy 12 éves korban elkezdődik a folyamat. Addig minden szép és jó, a gyerekek egyenlőek meg minden. De kamasz kortól egész nyugdíjas korodig a tapasztalataid a külsőd (genetikád) fogja meghatározni. Én is magabiztos, főnök típusú kisgyerek voltak kamasz korig ami után a me megfelelő megjelenés következtében számkivetett lettem. Akkor ráadásul beléd is rögzül a dolog mert akkor alakul ki a személyiséged gerince amire majd a felnőttkori személyiséged épülni fog. Szóval ezek berögzült dolgok plusz rossz genetika és garantált a sikertelenség a MAI emberek körében.
Azért írtam, hogy ha MAI nő lennék akkor nem kellenék magamnak mert ismerem a mai nők preferenciáit. Például a magabiztosság bármikor veri az intelligenciát vagy tegyük fel őszinteséget, egyenességet.
Nem úgy értettem, hogy nincsenek értékeim, mert EMBERI értékekből sokkal több van mint az átlagnak, csak azzal is tisztában vagyok hogy ez MA nem elég.
28
Igen, ez a negatív pedig az emberutálat. Eleve fenntartásokkal állok az emberekhez, ami kellett az önvédelem érdekében.
Ezt biztosan megérzik, de hát mit tudjak csinálni? Erre szükségem van. Ha valaki közel kerül(ne) az magtapasztalhatná mennyire rendben vagyok emberileg. Viszont a felszínen kívül ritkán kíváncsiak bármire is.
28
Ja, és a másik fontos dolog ami ide vág, és tudományosan megfigyelhető, bizonyítható, hogy egy kellemes megjelenésű ember személyiséget hagyják kibontakozni, lehet önfeledt, magabiztos, lehet önmaga. Míg akinek a külsejét ellenszenvesnek ítélik meg, általában negatívan reagálnak minden megnyilvánulására, így a szenvedő alany azt tapasztaljatja, hogy mindenki ellene van, neki semmit sem szabad, ő sosem lesz elég jó. Ez nagyon fontos szerintem mert a következő generációkat úgy kellene nevelni, hogy ez tudatosuljon bennük és végre megpróbálják felülírni ösztönös viselkedésüket, reakcióikat.
Azt is elmondhatom, hogy én nem, vagy csak nagyon ritkán, reagálok valamire ösztönösen. Felismertem már rég mennyire káros ha az ember a “megérzéseire” hagyatkozik. Mennyi igazságtalan bánásmódhoz és szenvedéshez tud vezetni. Az ember túlnyomó többsége még mindig ösztönösen viselkedik a mindennapokban, nem elmélkednek, nem tesznek fel kérdéseket, hogy mi miért van, mit miért csinálunk, miért fogadunk el mindent abban az állapotában amiben van, miért ragaszkodunk foggal körömmel a status quohoz. Magyarán, az emberekben nincs önkritika mert elvárják, hogy mindenki igazodjon egy “normához”, de a normát felülbírálni senki sem érez késztetést. Inkább lebutáznak, lehülyéznek mindenkit aki azt teszi. Baromi egyszerűek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!