Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan tudnám egyszerűbben...

Hogyan tudnám egyszerűbben lerajzolni?

Figyelt kérdés
Ha kémiából vitaminokat kell felrajzolnom, akkor nagy gondban vagyok, mert ilyen aromás összetett vegyületeket nem igazán tudok felrajzolni. Van esetleg valami egyszerűbb mód, hogy ezeket hogyan lehetne magolás nélkül lerajzolni, mint pl. K vitamin, A vitamin?

2021. jún. 12. 09:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűbb, könnyebben megjegyezhető darabokra osztottam és úgy tanultam meg az ilyen bonyolult képleteket. Az is sokat segített, ha tanulás közben rajzolgattam a képleteket, ha csak nézegeted úgy szerintem nehezebb megjegyezni. Teljes egészében így sem kerülhető el a magolás, de talán kevesebb időd megy rá.
2021. jún. 12. 11:09
 2/2 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalatból nekem az vált be, ha tudtam csoportosítani. Pl.: a vitaminok is egy csoportot alkotnak (terpének: di- és szeszkviterpének). Ha azt meg tudtam jegyezni, melyik hova tartozik (itt értsd: mennyi van az alapegységéből), onnantól könnyebb volt.

Egy másik, amit előadóktól is hallottam: rajzolni, rajzolni, rajzolni. Ha valaki nem rajzol, akkor biztosan nem fogja megjegyezni. Nekem volt akivel megoldottam a kikérdezést és az is sokat segített. Egyedüli tanulásnál a tanulókártyákat ajánlom. Ha inkább 3D látással megy, akkor egy jó molekulaszerkesztővel ki lehet váltani a 2D magolást (melós).

Ez ritka, de azért leírom: egy molekulára könnyebben emlékeztem, ha valamilyen érdekes/extrém tulajdonságot tudtam hozzátársítani, ami első hallás után meglepett.

Kockázatosabb stratégia: ha jó valakinek a rövidtávú memóriája, akkor vizsga előtti este is be lehet magolni, de abból semmi nem fog megmaradni (idegesítő beugró esetén ajánlatos).

2021. jún. 12. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!