Hogyan tudnám egyszerűbben lerajzolni?
Személyes tapasztalatból nekem az vált be, ha tudtam csoportosítani. Pl.: a vitaminok is egy csoportot alkotnak (terpének: di- és szeszkviterpének). Ha azt meg tudtam jegyezni, melyik hova tartozik (itt értsd: mennyi van az alapegységéből), onnantól könnyebb volt.
Egy másik, amit előadóktól is hallottam: rajzolni, rajzolni, rajzolni. Ha valaki nem rajzol, akkor biztosan nem fogja megjegyezni. Nekem volt akivel megoldottam a kikérdezést és az is sokat segített. Egyedüli tanulásnál a tanulókártyákat ajánlom. Ha inkább 3D látással megy, akkor egy jó molekulaszerkesztővel ki lehet váltani a 2D magolást (melós).
Ez ritka, de azért leírom: egy molekulára könnyebben emlékeztem, ha valamilyen érdekes/extrém tulajdonságot tudtam hozzátársítani, ami első hallás után meglepett.
Kockázatosabb stratégia: ha jó valakinek a rövidtávú memóriája, akkor vizsga előtti este is be lehet magolni, de abból semmi nem fog megmaradni (idegesítő beugró esetén ajánlatos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!