A klasszikus fizikából is levezethető, hogy az időutazás lehetetlen?
#20:
Hát ja, ez szerintem is erőlködés.
Szerintem minden ilyen próbálkozás sántít, ami az időutazás "törését" leszámítva az egész oksági folyamatot az ismert téridőnk szabályain belül próbálja kezelni.
Nekem van egy koncepcióm, ami totál kiüti a kauzalitási paradoxont szétváló valóságok, alternatív időfolyamok nélkül is.
Igazolhatatlan, cáfolhatatlan, de legalább az ismert fizikánk keretein belül is oldja a paradoxont.
Köszönöm a válaszokat!
Hogy én is hozzászóljak, leírom mire gondoltam a kérdésben. Van például olyan törvényünk, hogy tömegmegmaradás törvénye. Ha visszautaztatunk tömeget az időben, akkor az a tömeg megduplázódva lesz jelen a Világegyetemben, ami ellentmond a tömegmegmaradásnak.
A jövőből se fog hiányozni, hisz a múltban megjelent kő a jövőben is ott lesz.
"Van például olyan törvényünk, hogy tömegmegmaradás törvénye"
...ami a téridőnkön belül érvényes.
Az időutazás ebből kilép.
"...ami a téridőnkön belül érvényes."
Persze, senki nem is állította, hogy nem lehet időutazni, de én most a fizikusok maradi felfogása szerint értettem a kérdést, ami alapján ők meg vannak győződve a saját igazukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!