Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A klasszikus fizikából is...

A klasszikus fizikából is levezethető, hogy az időutazás lehetetlen?

Figyelt kérdés
2021. jún. 10. 15:16
1 2 3 4
 21/38 Wadmalac ***** válasza:

#20:

Hát ja, ez szerintem is erőlködés.

Szerintem minden ilyen próbálkozás sántít, ami az időutazás "törését" leszámítva az egész oksági folyamatot az ismert téridőnk szabályain belül próbálja kezelni.

Nekem van egy koncepcióm, ami totál kiüti a kauzalitási paradoxont szétváló valóságok, alternatív időfolyamok nélkül is.

Igazolhatatlan, cáfolhatatlan, de legalább az ismert fizikánk keretein belül is oldja a paradoxont.

2021. jún. 17. 13:11
 22/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hogy én is hozzászóljak, leírom mire gondoltam a kérdésben. Van például olyan törvényünk, hogy tömegmegmaradás törvénye. Ha visszautaztatunk tömeget az időben, akkor az a tömeg megduplázódva lesz jelen a Világegyetemben, ami ellentmond a tömegmegmaradásnak.

2021. jún. 17. 19:16
 23/38 anonim ***** válasza:
Miert mondana ellent? A jovobol pont annyi hianyzik, mint amennyivel tobb lett a multban.
2021. jún. 17. 19:23
 24/38 dq ***** válasza:
Bemész a telefonfülkébe, eltűnsz, a helyeden marad a tömegednek megfelelő kő, és a múltban egy olyan, preparált telefonfülkébe kerülsz, amiben kő volt, és abból hiányozni fog a tömegednek megfelelő mennyiség. Ilyesmiket lehetne, de nem lehet.
2021. jún. 17. 19:40
 25/38 A kérdező kommentje:

A jövőből se fog hiányozni, hisz a múltban megjelent kő a jövőben is ott lesz.

2021. jún. 17. 19:58
 26/38 anonim ***** válasza:
Hogy lenne ott? Hisz elvitted onnan a multba.
2021. jún. 17. 21:25
 27/38 A kérdező kommentje:
De amit elviszel a múltba az egy idő után a jövőbe kerül. Ha most visszautazol 2013-ban és ottmaradsz, akkor 8 év múlva, 2021-ben is kettő lesz belőled.
2021. jún. 17. 21:36
 28/38 Gofrisütő ***** válasza:
De tegyük hozzá, hogy az idővonalas logika simán eléri, hogy ne legyenek paradoxonok. Azért, mert az az idővonal, ahonnan az időutazás történt ugyan az maradt, és az időutazó egy alternatív idővonalba megy. És az anyagmegmaradás törvénye is csak egy udőutazás mentes világban lehetséges, és mivel telik az idő ezért most is időutazunk, szóval a vita végér tehetünk egy pontot: .
2021. jún. 17. 21:45
 29/38 Wadmalac ***** válasza:

"Van például olyan törvényünk, hogy tömegmegmaradás törvénye"

...ami a téridőnkön belül érvényes.

Az időutazás ebből kilép.

2021. jún. 18. 07:51
 30/38 A kérdező kommentje:

"...ami a téridőnkön belül érvényes."

Persze, senki nem is állította, hogy nem lehet időutazni, de én most a fizikusok maradi felfogása szerint értettem a kérdést, ami alapján ők meg vannak győződve a saját igazukról.

2021. jún. 18. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!