Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A klasszikus fizikából is...

A klasszikus fizikából is levezethető, hogy az időutazás lehetetlen?

Figyelt kérdés
2021. jún. 10. 15:16
1 2 3 4
 11/38 dq ***** válasza:
Persze, nem lehet tetszés szerint tetszőleges információt visszaküldeni a saját múltadba. Miért nem? Építesz egy szerkentyűt, amelyik visszaküld egy bitet, meg egy másikat, amelyik ezt a bitet nézi, negálja, és odaadja az előzőnek. Ha megnézed a bitet, az nem lehet se 0, se 1. Q.E.D.
2021. jún. 16. 12:17
 12/38 Wadmalac ***** válasza:
#11: Nem tudjuk, hogy a kauzalitási problémának van-e megoldása és ha van, mi az. Csak azért ne jelentsünk ki semmit lehetetlennek, mert a mostani tudásunkkal nem látjuk a megoldását.
2021. jún. 16. 13:02
 13/38 dq ***** válasza:
Kimondtam egy állítást, és bebizonyítottam.
2021. jún. 16. 13:12
 14/38 Wadmalac ***** válasza:
59%

"Kimondtam egy állítást, és bebizonyítottam."

Ami csak azt jelenti, hogy a feltételezett paramétereid közt igaz.

De ha azok nem stimmelnek, akkor nem.

2021. jún. 17. 08:14
 15/38 dq ***** válasza:
Nincs olyan, hogy "a kauzalitási probléma". Amit írsz, az nyelvtanilag állítás, de nincsen jelentése. Kimondtam valamit, és bebizonyítottam. Nem fog ezen változtatni semmi. A múltba/jövőbe utazás minden érdekes esetét el lehet vetni, és meg is tettem.
2021. jún. 17. 11:40
 16/38 Gofrisütő ***** válasza:
59%
Ugyanilyen logilával megcáfolhatod a kvantumfizikát, mert ránézel, és nem lehet se ott, se máshol, ha egyszerre két helyen van.
2021. jún. 17. 11:44
 17/38 dq ***** válasza:
Nem.
2021. jún. 17. 12:38
 18/38 dq ***** válasza:

Oké, a #11 vonatkozzon a klasszikus fizikára, ha már úgyis az a kérdés.

Biztosan kell valami nagyon gyenge filozófiai feltétel még, hogy van olyan valami, amiről lehet állítani valamit, de ennél sokkal több nem hiszem, hogy kell. Ilyesmi meg biztosan szükséges, ha mindent kidobunk, akkor nem marad semmi.

2021. jún. 17. 12:46
 19/38 Wadmalac ***** válasza:

"Kimondtam valamit, és bebizonyítottam."

Ami a te kis logikai modelledben helyes és bizonyított. Csak feltételezted vele, hogy a világ is pontosan a te logikai modelled szerint működik.

Na ez az, ami vagy igen, vagy nem.

2021. jún. 17. 12:55
 20/38 dq ***** válasza:

OMG az #1-ben linkelt cikket olvastátok:

„A kutatópáros számításai szerint ugyanakkor egyik feltételnek sem kell teljesülnie, és lehetséges, hogy az események úgy igazodjanak, hogy logikai összhangban legyenek az időutazó bármilyen cselekedetével. Tobar a koronavírusos példánál maradva ezt úgy érzékeltette, hogy miközben az időutazó megmenti (megmentette) a nulladik pácienst, közben ő maga fertőződik meg, és belőle vagy akár valaki másból lesz a nulladik COVID-beteg. „Nem számít, mit tett, az észrevehető események újrakalibrálnák magukat körülötte, és a cselekedeteitől függetlenül a világjárvány ugyanúgy kitörne, az időutazó fiatalabb verziója pedig ugyanúgy vissza akarna utazni, hogy megállítsa” – fogalmazott a kutató.”

2021. jún. 17. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!