A klasszikus fizikából is levezethető, hogy az időutazás lehetetlen?
"Kimondtam egy állítást, és bebizonyítottam."
Ami csak azt jelenti, hogy a feltételezett paramétereid közt igaz.
De ha azok nem stimmelnek, akkor nem.
Oké, a #11 vonatkozzon a klasszikus fizikára, ha már úgyis az a kérdés.
Biztosan kell valami nagyon gyenge filozófiai feltétel még, hogy van olyan valami, amiről lehet állítani valamit, de ennél sokkal több nem hiszem, hogy kell. Ilyesmi meg biztosan szükséges, ha mindent kidobunk, akkor nem marad semmi.
"Kimondtam valamit, és bebizonyítottam."
Ami a te kis logikai modelledben helyes és bizonyított. Csak feltételezted vele, hogy a világ is pontosan a te logikai modelled szerint működik.
Na ez az, ami vagy igen, vagy nem.
OMG az #1-ben linkelt cikket olvastátok:
„A kutatópáros számításai szerint ugyanakkor egyik feltételnek sem kell teljesülnie, és lehetséges, hogy az események úgy igazodjanak, hogy logikai összhangban legyenek az időutazó bármilyen cselekedetével. Tobar a koronavírusos példánál maradva ezt úgy érzékeltette, hogy miközben az időutazó megmenti (megmentette) a nulladik pácienst, közben ő maga fertőződik meg, és belőle vagy akár valaki másból lesz a nulladik COVID-beteg. „Nem számít, mit tett, az észrevehető események újrakalibrálnák magukat körülötte, és a cselekedeteitől függetlenül a világjárvány ugyanúgy kitörne, az időutazó fiatalabb verziója pedig ugyanúgy vissza akarna utazni, hogy megállítsa” – fogalmazott a kutató.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!