Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen tudományos dologba éri...

Milyen tudományos dologba éri meg meg pénzt fektetni? Már van csillagászati távcsövem, mikorszkópom, de még több dologgal szeretnék közelebb kerülni a tudományhoz. Mit javasoltok? 17/F

Figyelt kérdés

2021. máj. 30. 13:29
1 2
 11/12 anonim válasza:

Jól leírták korábban, ne úgy csináld hogy "a tudósoknak van távcsöve", hanem műveld azt és tanuld, beszélgess másokkal, akiket hasonló dolog érdekel. Csatlkakozhatsz ilyen netes csoportokhoz is.

Ha ezzel szeretnél foglalkozni, akkor a tanulásra koncentrálj! Nem, nem kell hozzá elvégezni egy egyetemet. A tankönyveket és ilyen könyveket, akkor is meg tudod venni, ha nem ott tanulsz.

Szerintem hobbiként nagyon jó a csillagászat! Ha érdekel, hát hajrá!

2021. jún. 20. 21:32
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Bár mindenki azzal jön itt, hogy hülyeség természettudományos eszközökbe pénzt ölni, szerintem egyáltalén nem. Nekem 14 évesen lett egy profi Zeiss mikroszkópom, mert baromira érdekelt a mikrobiológia, hát meg kell mondjam, az totál katarzis volt nekem. Onnantól nem lehetett lerobbantani róla, megszállottan figyeltem a mikroszkopikus élővilágot, és bár nem biológus lettem, a mai napig, 42 évesen is ott van az asztalomon, csak már kamera van rászerelve, és monitoron nézem a képét, nem okuláron.

Később, 25 évesen vettem egy használt, elég méretes Newton teleszkópot, az is rengeteg élményt okozott, és azóta is kiviszem néha az ég alá, néha ismerőseim nagy örömére.

Azt vallom, hogy kellenek a valódi élmények, mert az ember mégis csak fizikai lény, amit lát a saját szemével is, azt jobban elhiszi, jobban megérti, megjegyzi. Nem véletlen, hogy a kémia órákon is vannak kísérletek, pedig simán el lehetne mondani szóban mindent. És ugye el lehet olvasni a Káma Szútrát is, de az sosem lesz olyan élmény, mint megölelni egy hús-vér nőt...

Szóval szerintem bármi érdekel, igenis kell, hogy legyenek eszközeid, amik élménnyé teszik a vele való foglalkozást, persze az anyagi lehetőségeidhez mérten. Hadron ütköztetőt nem valószínű, hogy tudsz venni, de egy gyors számítógép erős GPU -val sok fizikai, kémiai szimulációhoz jó, meg ezer más tudományos kísérlethez. Ha érdekel az elektronika, mindenképp

szerezz oszcilloszkópot, multimétert, hogy LÁSD is a feszültséget, ne csak gondold, hogy hol mekkora lehet egy áramkörben. Kísérletezz, tapasztalj, figyelj, és ne sajnáld az időt, hogy te magad is megéld a dolgokat, akkor se, ha soha a közelébe se érsz a HST fotóinak, vagy szkenning elektronmikroszkópos képeknek, stb... A saját élmény sokkal meghatározóbb másokénál.

2021. aug. 2. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!