Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen tudományos dologba éri...

Milyen tudományos dologba éri meg meg pénzt fektetni? Már van csillagászati távcsövem, mikorszkópom, de még több dologgal szeretnék közelebb kerülni a tudományhoz. Mit javasoltok? 17/F

Figyelt kérdés

2021. máj. 30. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

Pénzt nem éri fektetni a tudmányba, legalábbis a természettudományba. Nem fog visszajönni. Hobbiként lehet művelni ha végképp nem tudsz a mai PS/konzolos világban magaddal mit kezdeni

Még a 80-as években sok hobbi csillaászati klubbok voltak. Megfigyeltek dolgokat, de akkor nem volt TV, PC, játékok, 4K filmek. Ma már....

Úgy minőségben semmit sem tudsz elérni. A legkkisebb tudományos távcső is kenterbe ver

2021. máj. 30. 14:42
 2/12 anonim ***** válasza:
31%
Elektronikát pl Arduino
2021. máj. 30. 15:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A "pénzt fektetni" kifejezés azt sugallja, hogy hozamot, még több pénzt remélsz a dologtól. Egy hobbi mikroszkóp pedig nem sokat fog fialni..

Ettől függetlenül én azt javaslom, hogy találj ki hobbi projekteket és vidd végig őket. Építs spektrométert, Tesla tekercset, fényképezd le a mikroszkóppal az összes rovart a kertben, keltess garnela lárvákat és dokumentáld hogy fejlődnek.. gyakorlatilag mindegy, ami érdekel.

Ezekkel nem csak többet tudsz majd a világról, hanem megtanulid egy kicsit menedzselni is a projektjeidet ami manapság kb a legfontosabb skill az életben.

2021. máj. 30. 18:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A ,,pénzt fektetni" kifejezést úgy értettem, hogy a befektett pénz visszajöjjön tudásban(:
2021. máj. 30. 20:15
 5/12 anonim ***** válasza:
99%

a legtöbbet fektetni, magába a tudásba érdemes,tanulással, olvasással,az ismeretek bővítésével, érdeklődési területeidnek megfelelően,és a kapcsolódó eszközöket ezután már magad is kitudod választani.

szóval, először a kabát és utána a gomb, és nem fordítva.

2021. máj. 30. 22:33
 6/12 anonim ***** válasza:
6%
Talán előbb el kellene végezni egy TTK-t. Bele sem merek gondolni, hogy minek komoly műszer olyannak, aki alapvető dolgokkal sincs tisztában, nemhogy a tudomány művelője lenne.
2021. jún. 1. 08:52
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Amennyiben tudománnyal szeretnél foglalkozni, ajánlom, hogy tanulj matematikát. A drága vizsgáló eszközök, amelyekkel közelebb kerülnél a tudományhoz, igazából csak mérési eredményeket adnak, azokkkal emg tudnod kell mit kezdeni.

Ajánlom A fizika kultúr története c. könyvet, illetve Robert Feynmannak vannak nagyon jó tankönyvei, a matekos részeket kihagyhatod, elég bonyolultak lennének neked, de az olvasményos rész nagyon érdekes, ha tényleg érdekel a tudomány.

Amennyiben érdekelnek még könyvek kérdezz bátran, de én egyelőre nem az eszközök felé, hanem matematika/fizika/kémia tanulása felé mennék el. Olcsóbb is tanulni, de el fogod tudni dönteni azt is, hogy tényleg neked való-e és tényleg megéri-e pénzt fektetned a dologba.

2021. jún. 3. 18:11
 8/12 anonim ***** válasza:
6 arra is jól lehet fappolni
2021. jún. 3. 19:10
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogyan érted ebben a kontextusban azt, hogy valami "megéri".

Üzleti felfogásban akkor éri meg pénzt fektetni valamibe, ha az a valami aztán nyereséget hoz neked.

Ilyen értelemben nem éri meg neked ilyen játék-mikroszkópokba meg játék-távcsövekbe fektetni a pénzedet, mert nem tudod sem eladni, sem bérbe adni.

Ha viszont abban az értelemben gondolod a "megérést", hogy neked ez a hobbid, és szeretsz vele foglalkozni, arra meg nincs objektív válasz, csakis a te szubjektív megítélésed dönti el, hogy mi éri meg.

Például, én hobbi-zenész vagyok, elég sokat is költök rá.

Ez üzleti értelemben nyilvánvalóan nem éri meg, hiszen soha nem fog megtérülni ez a "befektetés", ugyanakkor viszont nagyon szeretek ezzel foglalkozni, imádok zenélni, akkor is, ha csak legfeljebb néhány tucat ember előtt lépek fel, engem ez szórakoztat, jól érzem magam, szóval a saját szubjektív megítélésem szerint nekem ez megéri.

2021. jún. 4. 10:53
 10/12 anonim ***** válasza:
A kutatás a mérésen alapul, úgyhogy mérőműszerekbe.
2021. jún. 13. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!