Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért van tele a világ paradox...

Miért van tele a világ paradoxonokkal? Mire utal ez? Talán van valami olyan erő (vagy akármi) a világban, amit nem értünk? Ami miatt léteznek a paradoxonok is.

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 20:01
1 2 3 4 5
 31/41 Gofrisütő ***** válasza:
95%

Bár tudom, hogy a kérdező nem olvassa ezt, de:

A világban nincsenek paradoxonok.

1 Az időutazás lehetetlen (ha kell, elmagyarázom, miért), szóval a lehetetlen dologból lehetetlen dolog következik. Akinek van minimum 100 iqja, megérti.

2 A fizikai törvényekkep való paradoxonok abból erednek, hogy még bem tudjuk rendesen leírni őket. A paradoxonmentes világmodel elméletére még nem jött rá az emberiség, mivel ahogy írtad: van valamilyen erő, amire nem jött rá az emberiség, csak ez nem feltétlenül erő.

3 A fiktív viláhok paradoxonjai a fiktív világok kitalálójának a trehánysága miatt vannak.

2021. ápr. 30. 15:14
 32/41 A kérdező kommentje:
Nem tudtok ti semmit. Maximum középiskolába lennétek jók fizikatanárnak, bár, ha ott is ennyi zagyvaság hangzana el, akkor lenne bukta bőven. A hobbista fizikusok meg kíméljenek. Mennyire bölcs volt például Wigner Jenő (akinek a kislábujjáig nem értek fel tudásilag), mikor megfogalmazta gondolatait.
2021. ápr. 30. 21:00
 33/41 A kérdező kommentje:
2021. ápr. 30. 21:01
 34/41 Gofrisütő ***** válasza:

(Most nem tudom végignézni a linket, szóval csak az az elötti üzenetedre reflektálok, csak mondom.) Nem az zavar, hogy mindenkit hűlyémek nézel, hanem az, hogy nem indokolod meg. Felsoroltam neked egy csomó érvet, és te egyre sem reflektáltál, csak mondod, hogy hűlye mindenki. Miért? Hol van hiba az érvelésemben. Tényleg szeretném tudni. Az, hogy csak lehűlyézel mindenkit, ahelyett, hogy érdemi vitába bocsáltkoznál, azt támasztja alá, hogy nem tudsz vitázni, vagy csak félsz. Tudod, egy emberi beszélgetés nem úgy működik, hogy:

- Miért van itt paradoxon?

- Mert a tudomány még nem oldotta meg.

- Zagyvaság, ostobák vagytok.

De miért is várjak el egy emberi beszélgetést, ha te a 3milliárdos IQddal egy magasabb rendű fajhoz tartozol, aki nem alacsonyodik le hozzánk, és aki felér Wigner Jenő bokájáig tudásilag...

2021. ápr. 30. 22:07
 35/41 anonim ***** válasza:

Na akkor vegyünk egy létező paradoxont: legyen ez a hidrosztatikai paradoxon.

A létező világunkban egy létező paradoxon.

Mire utal? Egy furcsa, első látásra érthetetlen jelenségre.

Talán nem értjük ezt a jelenséget? De, nagyon is értjük, csak első látásra ellentmond a megérzéseinknek, józan paraszti eszünknek.

Szóval nincs itt semmi látnivaló, tovább, tovább!

2021. ápr. 30. 22:51
 36/41 A kérdező kommentje:

Nem, barátom. Én Wigner Jenő talpáig sem érek fel fizika és matematika tudásilag, viszont nem is teszek úgy, mintha fizikus lennék. Nektek van egyfajta lenéző stílusotok, de tudod, hogy meddig lesz ez a stílus? Míg nem találkoztok egy olyan szakemberrel (esetleg tudóssal), aki egy mondat után az asztal alá ver titeket fizikából.

2021. ápr. 30. 22:55
 37/41 anonim ***** válasza:

"Nem tudtok ti semmit. Maximum középiskolába lennétek jók fizikatanárnak"

"Nektek van egyfajta lenéző stílusotok"

Bagoly mondja verébnek

Más szemében a szálkát

Te sem vagy jobb a Deákné vásznánál

Van rá pár magyar szólás, nem voltak ismeretlenek a múltban sem az efféle felfuvalkodott alakok :D

2021. máj. 1. 03:05
 38/41 A kérdező kommentje:
Azért én mégiscsak reaktormérnöknek tanultam, az más kérdés, hogy nem végeztem el. Másabb szint a középiskolai tanárnál.
2021. máj. 1. 10:50
 39/41 anonim ***** válasza:
Én meg kvantum reaktor mérnöknek tanultam és én sem végeztem el.
2021. máj. 1. 10:59
 40/41 anonim ***** válasza:
Látom az okát, hogy miért nem sikerült.
2021. máj. 1. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!