Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehet szeretni az...

Hogyan lehet szeretni az egyetemi matekot?

Figyelt kérdés
Én tényleg szeretem a logikus dolgokat, szeretem amin törni kell a fejemet, de egyszerűen undorító ez a matek, ami a műszaki egyetemeken, illetve természettudományi szakokon van. Nem értem, hogy miért jó, hogy megjegyzek egy csomó szart, amire két nappal ZH után már nem emlékszem, de nem lehet képletgyűjteményt se használni, annyira időpocsékolásnak érzem az egészet...
2010. aug. 22. 20:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Gimiben kifejezetten szerettem a matekot, mert jó tanárunk volt, jól elmagyarázta a dolgokat, egyetemen (biológus szakon) viszont halványlila mukkot nem értettem az egész anyagból (hál'isten csak fél évig volt), mert egyszerűen szarul adták le, meg is vágtak vizsgán belőle, életem első uv-ja ebből volt, másodjára is csak épphogy sikerült valamit összenyüszörögnöm a kegyelemkettesért. :)
2010. aug. 23. 18:22
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
A differenciálegyenletek nálunk is brutál volt, különösen a parciális, na azt még államvizsgára sem tudtam megtanulni rendesen. Szerencsére a komplex függvénytant húztam, amivel szintén sokat szenvedtem korábban, de megtanultam. Szinte minden félévben megbuktam valamiből, még algebrából és analízisből is. Ellenben volt egy tárgy, ami könnyű lett volna, ha az oktató nem lett volna olyan szigorú. Azt megtanultam, de nem mentem át. Ezért esett ki az a sáv.
2010. aug. 23. 22:39
 23/24 A kérdező kommentje:
Komplex függvénytant utálom nagyon, nézem a példákat, körintegrál, szingularitások, rezuiduum, de valahogy ehhez nem tudok szemléletes képet rendelni, nem úgy, mint pl. vektoranalízishez, ahol látom a felületeket szépen..szóval nem igazán értem mit miért csinálunk..hopp itt most megszüntethető a szingularitás, itt most lényeges, itt most a valós tengelyre esik a szingularitás, ezért fejtsük Laurent-sorba a függvényt..nem tudom, de ez nagyon távol áll tőlem.
2010. aug. 24. 10:09
 24/24 anonim válasza:

Én a gimiben 2es 3as voltam fakton és alig 4es az alap órákon, mégis mertem mérnöknek menni azért mert tudtam hogy milyenek a tanárok és hogy magyaráznak.

Egyetemen 200 emberből név szerint szólitott engem a tanár, szinte max pontos zh-kat írtam és 4esre vizsgáztam kalkulusból(analízis) és diszk.matekom is jó lettem.

Én szerettem az egyetemi matekot mert ott Magyaráztak!!!

2011. márc. 21. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!