Hogyan tudom megállapítani az étolaj füstpontját?
Otthon megállapítani - behatárolni miként célszerű? Nem kell atompontosságúra, csak mégis, szeretném tudni, mennyire változik például sütések után.
Van infrahőmérőm, digitális 300 fokig mérő húshőmérőm, sütőhőmérőim. Az olajsütőben használandó étolajak adták az ötletet ehhez, de szeretném meg is mérni, hogy amit a gyártók ráhazudnak, az annyi-e vagy mennyi-e. Szóval egy vegyész hogyan csinálná otthon, a konyhában?
#9 A wikipédián olvastam, a testo-t köszönöm! A ghee-t ismerem, szoktam készíteni, de az csak serpenyőnél célszerű használni ahol kis mennyiség kell, és a már említett eltérő forráspont sokkal alacsonyabb a vékony, szétterülő mennyiség miatt. Olajsütő más, oda a tpm mérőd kellene, kár, hogy jó eséllyel irreális az ára home körülményeknél.
A laboros oldalt is köszönöm!
#10 De, az lesz, erről szól a fentebb említett mérés is, csak arra gondoltam van valami teljesen egyszerű alternatív-bevált módszer erre amit nem ismerek. Az már biztos, hogy elektromos úton kell melegíteni az olajat, mert a gáz becsapós, elviszi a huzattal a füstöt úgy, hogy nem lehet észrevenni, de van klasszik platnim, megoldható és egy kávémelegító lesz majd a próbatartálya. Indukciós platnim nincs, de egyszer lehet veszek egy 1db-os hordozhatót, bármikor jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!