Az űrállomáson bizonyára vannak (voltak) növények. A gravitáció hiányában a növekedésük irányát egyedül a fényforrás határozza meg?
Aki nem ért hozzá, minek ír?
A levelek és a szár a fény szerint nőnek, a gyökerek a gravitáció szerint (illetve egy újabb kutatás szerint hallják a vizet is, és arrafelé nőnek).
"A levelek és a szár a fény szerint nőnek"
Én nem ezt írtam?!
Melyik részét nem érted annak, hogy hibás a meghatározásod?
AZÉRT, mert a növények nem CSAK a fényt használják a növekedéshez.
Arról nem is beszélve, hogy nálunk a Nap sose süt felülről, tehát szerinted minden növénynek ferdén kéne nőni, a Nap felé.
#8: Elfogytak az érvek, jönnek a kamu kifogások, hogy miért nem válaszoslz érdemben
(nem a 7-es voltam egyébként)
Biológiában kevésbé járatos válaszadóknak:
Például itt olvashattok a növényi mozgásokról - a tropizmus különböző formáiról.
[link] Ezek között szerepel a GEOTROPIZMUS, negatív, illetve pozitív formában. Ennek a mozgástípusnak a gravitáció a mozgatórugója. A kérdést nem tudatlanságból tettem fel, hanem azért, hogy hátha kapok arra korrekt választ, hogy gravitáció hiányában hogyan fejlődik egy növény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!