Ha az a univerzum anno egy pontban tömörült és abban volt minden anyag tér és idő akkor állitólag azon kivül nem volt még tér sem de akkor hol volt az a pont? Mert kellet valahol legyen.
@10: Én nem ismerek olyan exponenciális fv-t, ami véges x mellett végtelen y értéket vesz fel. Tudsz erre mondani példát?
2021. ápr. 20. 10:11
12/30 Mojjo válasza:
Egyébként a meccs még tényleg nem lefutott, de azért, mert nem tudjuk biztosan, hogy az ősrobbanáskori gravitációs szingularitás valóban fizikailag létezett-e. Ha nem, akkor végtelen sok véges nagy szeletét tömörítjük össze a világegyetemnek végtelen sok véges kicsi ponttá. Ez végtelen nagy lesz.
2021. ápr. 20. 10:14
13/30 anonim válasza:
Létezik olyan függvény, ami véges idő alatt elfut a végtelenbe, de ez nem az exponenciális.
A világunk is lehetett valaha véges és most végtelen - de ezt még nem tudjuk.
2021. ápr. 20. 10:15
14/30 anonim válasza:
#12Mojjo, neked mi a szakmád?
2021. ápr. 20. 10:42
15/30 Wadmalac válasza:
"Én nem ismerek olyan exponenciális fv-t, ami véges x mellett végtelen y értéket vesz fel. Tudsz erre mondani példát?"
Közelítsd az 1/x-szel a nullát.
2021. ápr. 20. 11:01
16/30 Wadmalac válasza:
Az "exponenciális" szavamat cseréljük ki "hiperbolikusra, mielőtt elkezdődik a boszorkányégetés és a mondandóm cáfolatának lesz tekintve, annak ellenére, hogy nem az.
:D
2021. ápr. 20. 11:16
17/30 Mojjo válasza:
@16: Igen, természetesen exponenxiálist kerestem volna :)
Mindenesetre a mondandódat nem ez cáfolja. Tulajdonképpen semmi nem cáfolja, csak arról van szó, amit írtam is: végtelen energiasűrűségek és társai csak akkor lehetnek, ha valós fizikai létező az ősrobbanáskori szingularitás. Ez a függvényérték elszáll valamerre hasonlat is leginkább ennek a példája, a szingularitás visszacsempészése egy függvényes hasonlattal :)
2021. ápr. 20. 13:57
18/30 Mojjo válasza:
@14: Ha az a kérdés, hogy van-e közöm a fizikához végzettségre, szakmára, bármire, akkor tulajdonképpen nincs. Még ezer éve (bőven a bolognai rendszer előtt) belekezdtem egy fizikus szakba, de soha nem fejeztem be. Azóta meg bizonyos területeken igyekszem művelődni, más területeken viszont csak felejtek és egyre hülyébb leszek hozzájuk. Szóval nem minden tökéletes :)
2021. ápr. 20. 14:00
19/30 Wadmalac válasza:
"végtelen energiasűrűségek és társai csak akkor lehetnek, ha valós fizikai létező az ősrobbanáskori szingularitás"
Így van. És ezt sem tudjuk.
2021. ápr. 20. 14:29
20/30 Mojjo válasza:
@19: Hát igen. Azért jól esne, ha még a mi életünkben kiderülne :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!