Miért nem képes az agyunk feldolgozni azt, hogy az univerzum végtelen, és hogy folyamatosan tágul?
Mármint most nem arra gondolok, hogy magát a jelenséget nem vagyok képes megérteni, hanem hogy, hogy lehet valami végtelen, ahol még nincs semmi sem (szóval még váróban van a tágulásra, hogy elérkezzen az oda is).
Mi lehet vajon a táguláson kívül, vagy ha véget is ér valaha a tágulás, mi következik be?
Tudom, vannak erre ilyen tudományos találgatások, mint például az állandósult világegyetem, a szétszakadó galaxisok, és az egyre jobban szűkölődő kozmosz.
Gondoltam olyanra is már, hogy esetleg olyan univerzum jönne létre, ami hasonló a Földön lévő jelenségre. Szóval olyan körkörösség alakulna ki, amely meggátolná azt, hogy bárhol is véget érjen az éter.
Nagyon érdekel a világűr működése, de ami kérdéseket az előbb felsoroltam, még nem találtam sehol se választ rájuk.
@1: ?
Teljesen jó kérdést tett fel a kérdező...
@kérdező: Én annyival kiegészíteném, vagy inkább helyesbíteném a gondolatmeneted kiindulópontját, hogy egyelőre nem tudjuk, hogy véges, vagy végtelen-e a világegyetem. Mindkettőre abszolút megvan az esély. Annyit tudunk, hogy ha véges is, az átmérője legalább a 300-szorosa a belátható részének.
#2 ?
Kb mintha egy általános iskolás másodikos tanuló akarná levezetni a relativitáselméletet.
Kérdező!
Ha ennyire nem érted, akkor érdemes a Földet venni példának.
Ott lehetséges, hogy addig mész rajta, míg nem tudsz tovább menni?
Nem.
Tudna növekedni?
Persze.
Ha csak a felszínén tudsz mozogni, akkor mi lehet a felszínen kívül?
Bármi.
Elemi szinten ilyen válaszokat kaphatsz.
Ha ennél jobban érdekel, azért már dolgoznod kell!
Sokszor volt már a kérdés, olvass vissza.
Vagy hallgass Dávid Gyulát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!