Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Néztem egy videót a kannibaliz...

Néztem egy videót a kannibalizmusról, abba arról beszéltek, hogy a nyers hústól el lehet kapni a HIV (AIDS) vírust, most akkor egy szusinál is fennál ez a veszély?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 16. 13:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%
te hal vagy?
2021. ápr. 16. 13:49
 2/24 anonim ***** válasza:
40%
Bármikor bármi történhet. Ne feledd, a Moirák fonják sorsunkat! 😉
2021. ápr. 16. 13:57
 3/24 A kérdező kommentje:
1. Nem, de ugyan úgy nyers húsról van szó.
2021. ápr. 16. 14:18
 4/24 anonim ***** válasza:
97%

Vajon milyen úton kaphatja el egy tonhal (vagy mi a szusi alapanyaga) az emberi HIV vírust.

Gumi nélküli közüsülés vagy közös tű használata valószínűbb?

2021. ápr. 16. 14:19
 5/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az első HIV es emberben is megjelent valahogyan (egyesek szerint majomtól), de nem vagyok hal szakértő. Egy két internetes videó alapján szerintem már volt aki közösült hallal szóval.
2021. ápr. 16. 14:22
 6/24 anonim ***** válasza:
73%
Bvzihalat ne egyél.
2021. ápr. 16. 14:25
 7/24 A kérdező kommentje:
Komolyan érdekelne hogy lehetséges e, szerintem ez az egyetlen fertőzés amitől tartok.
2021. ápr. 16. 14:28
 8/24 Wadmalac ***** válasza:
100%

A HIV nem kerül tonhalba, nem is fertőzi a halakat, még ha AIDS-es hullát falatoznak, akkor sem.

A vírusok többnyire fajspecifikusak, vagy legalábbis csak pár bizonyos mértékben rokon fajra tudnak terjedni.

A hal és ember közt elég nagy a genetikai különbség.

Egymásra veszélyes vírusoknak lehetnek esetleg hordozói, de maguk nem fertőződnek tőle.

Az AIDS vírusa amúgy is egy elég girnyó vírus, élő páciens nélkül pillanatok alatt elroncsolódik.

Amúgy lehet nyers hússal fertőzéseket begyűjteni. Kergemarhakór pl. (az mondjuk nem vírus, az prion), szalmonella, van még jó pár.

Ezért nem kell ismeretlen származású dolgokat összezabálni, lásd zöld majom, denevér stb.

2021. ápr. 16. 14:42
 9/24 sadam87 ***** válasza:
100%
A kergemarhakórt nem csak nyers hússal lehet begyűjteni.
2021. ápr. 16. 14:50
 10/24 A kérdező kommentje:
Majmot még nem ettem, nem nagyon húsevő vagyok, de tengeri herkentyűkből elég sok mindent ettem már.
2021. ápr. 16. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!