Mi a relativitáselmélet lényege?
Nem figyeltél: ELLENKEZŐ irányba indulnak el, EGYFORMA nagy sebességgel.
Tehát?
Először erre válaszolj.
Nem hiszem, hogy nem érted: NAGY sebességgel távolodnak egymástól.
Tehát fellépnek relativisztikus hatások.
Tehát akkor hogy látják egymás óráját?
Először is: Én tettem fel előbb az órás kérdést, neked kellene válastolnod.
Másodszor: Nem az számít, hogy mit látnak, hanem hogy mennyire gyorsak. Viszont ha így nézzük: egyáltalán nem látják egymást. Most hajlandó vagy arra válaszolni, hogy hpgy lehet megoldani a paradoxont? Mert az nem vita, hogy ignorálod az érveimet.
Továbbra sem érted a lényegét.
Az ikerparadoxont jól tudod: aki helyben maradt, többet öregszik.
De képtelen vagy felfogni, hogy ha MINDKETTEN gyorsan mennek, ellenkező irányba, AKKOR IS lassulni látják egymás óráit, MINDKETTEN!
Ezt nem érted, hogy ez a relativitás: mivel egyikük se tudja megmondani, hogy melyikük áll, melyikük megy (a nem létező abszolút világhoz képest). Ha az egyikük órája lassulna, a másiké gyorsulna, akkor nem lennének egyformák, és nem létezne relativitás.
"nem támasztottad alá"
Figyelj: EZ a relativitás lényege. Ha megnézed, ezt fogod látni az első sorban az összes magyarázatnál: hogy HA gyorsan mennek egymáshoz képest, AKKOR egymás óráit lelassulni látják. Mindketten ezt látják.
Tehát még csak véletlenül sem azt, hogy az egyik gyorsabbnak látná a másikat.
Ha a relativitásból már az első gondolatot sem érted, akkor miért akarsz magyarázni?
Akkor nézz utána.
Kedves anonim.
Elmondom, miért nem folytatom tovább a vitát.
Az első ok az az, hogy nem tudlak meggyőzni.
A másosik az az, hogy ugyanazt ismételgeted: az idő lassul mindnkinek, nézzek utána, tévedek. Pedig én válaszoltam. Ém leírtam, hogy utánanéztem. Utána néztem megbízható forrásokból. Nem írtál le érveket, leírtad a tényállásod, aztán azt, hogy tévedek. Én leírtam a tényállásom, de alátámasztottam érvekkel.
Mivel valószínűleg ugyanazt olvastuk/láttuk, merem feltételezni, hogy egyikünk, félreérti (lehetséges, hogy mindketten, de nem tartom valószínűnek). Ezért miből gondolhatjuk, hogy nem mi értettük félre? Egyszerű: józan ész, és logika. Kitalálunk egy helyzetet, és megnézzük, hogy melyikkel működhet.
Az űrhajós helyzet nem zárja ki az enyémet, de az órás kizárja a tiédet. Ezért merem állítani, hogy neked nincs igazad, amíg nem cáfolod meg azt az érvemet.
Ezért részemről vége van a vitának, mert ahogy eddig se tetted, valószínüleg ezután se fogod megoldani a paradoxont.
És kérlek érts meg, nem azért fejezem be a vitát, mert beláttam, hogy igazad van, hanem azért, mert beláttam, hogy akármelyikünknek van igaza, nem fogja meggyőzni a másikat.
Te nem hallgatsz az érvekre, és nem mondasz érveket, ezért holtoontra jutott a vita.
Sajnálom, hogy egyszer-kétszer bunkón fogalmaztam meg a mondanivalómat, csak ezt váltotta ki belőlem a vita.
Kellemes további napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!