Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem ütközünk bele a Napba?

Miért nem ütközünk bele a Napba?

Figyelt kérdés
Már úgy értem, ok hogy azt mondják azért mert egyformán vonzák egymást, de pl. ha nekem van két mágnes golyóm ami egyformán vonza egymást akkor azoknak nem 'illene' összeütközni? Szóval miért nem zuhanunk a Napba ha a Föld is vonza a Napot meg a Nap is a földet? Vagy legalábbis nem kéne a Naphoz közelítenünk ilyen spirális alakban?
2010. aug. 19. 04:33
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

OK, Maci, ne lőj már, régen feladtam... :-D

Készséggel elfogadom, hogy nincs ami a keringést folyamatosan lassítaná. Ebből következően valóban nem spirális a földpálya.

A látszattal ellentétben elfogadtam az indokaidat. Csak azért berzenkedem még kicsit, mert én valamiért/valahonnan arra emlékszem, amit írtam. És bár (természetesen) iszonyú okos vagyok, néha azért én is tévedhetek (néha...) :-D

Pedro

2010. aug. 23. 19:58
 22/23 anonim ***** válasza:

[link]

Tudom, wikipédia, megbízhatatlan, stb. De ha a keringő testek bizony kibocsátanak ilyesmit, akkor csökken az energiájuk.

2010. aug. 23. 20:25
 23/23 anonim ***** válasza:

Pedro :DD Rendben van :)

Utolsónak:

Jaj ez a Wikipédia ... Én nem tudom ... azért ezek a gravitációs hullámok nem olyanok, mint pl. a hajók keltette hullámok. A gravitációs erő mérhető a vizsgált testtől való távolság függvényében. Nyilván ez az erő pontról pontra más nagyságú és erejű, és gyönyörűen grafikusan ábrázolható is. Ettől függetlenül nem kell energia a létezéséhez. Mindössze a test tömegétől, és alakjától függően létező hatás csupán, aminek a jelenlétéhez nincs szükség energia "betáplálására", legalábbis nem olyan formában, ami veszteségként lenne értelmezhető ...

maci

2010. aug. 24. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!