Ha a napba nezünk, miert mosolygunk automatikusan?
Figyelt kérdés
összehuzodik a szemünk is,a szank meg felfele2008. júl. 19. 18:26
1/7 anonim válasza:
Szerintem ez egy olyan reflex, amivel az arcunk védeni póbálja a szemünket a nap vakító sugaraitól.
4/7 anonim válasza:
Én pedig tüsszenteni szoktam, de nem hiszem, hogy ennek tudományos magyarázata lenne!
5/7 anonim válasza:
Utolsó kommentes: van, a jelenség két idegpálya rendellenes átkereszteződésével magarázható. Így vált ki a látóideg ingerültsége nyálkahártyareflexet. A jelenség örökletes, de mértéke egyénenként változhat. Kb a lakosság egynegyede valamilyen szinten érzékeny, de ennek minősége is eltérő: van, aki a hirtelen nagy fényre (pl te), van, aki a hosszan tartó erős világításra érzékeny (azaz hosszú ingerületi állapot kell a kialakuláshoz.
6/7 anonim válasza:
Nem én voltam a kérdező, de a válaszod számomra hasznos!
Pozitívra értékelem! Kösz!
És most mosolygok, mintha a napba néztem volna.
( összehuzódik a szemem is, a szám meg felfelé)
7/7 anonim válasza:
lassuk csak!nos tudomanyosan nezve en alergias vok a napra mert ha bele nezek valamikor tusszentek!XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!