Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lenne, ha 1 ember egy...

Mi lenne, ha 1 ember egy lakatlan szigatre kerülne és nem tudna mást enni csak gyümölcsöt a fáról? Meg ha talál egy kis zöldséget

Figyelt kérdés
meghalna,akármilyen sokat próbál enni?:D tegyük fel,h emberünk nagyon béna és nem sikerül neki se halat, se semmit levadászni
2010. aug. 18. 22:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%
Semmi. Van egy csomó nyersvegán, akik nem esznek mást, csak nyers növényi eredetű táplálékot. Bár igaz, hogy ők fehérjékhez meg zsírokhoz olajos magvakból jutnak hozzá. Persze a szükséges kalóriamennyiséget kizárólag zöldségből meg gyümölcsből nehéz fedezni, úgyhogy lehet, hogy egy idő után alultápláltság miatt meghalna.
2010. aug. 18. 23:39
 12/30 anonim ***** válasza:

És ha elfogy a gyümölcs, meg zöldség a szigetről?

Egyébként szerintem simán kilehet bírni.

2010. aug. 18. 23:40
 13/30 anonim ***** válasza:
71%
Túlélné. 15 éve nem eszek húst és mellette még válogatós is vagyok. Gyümölcsökön elélne pár hónapig sztem, közben gyakorolná a vadászatot...egyszer csak sikerülne neki.
2010. aug. 18. 23:43
 14/30 anonim ***** válasza:
83%

Megfeledkeztek a rovarokról. Az is remek fehérjeforrás.

Szerintem amúgy nem hal meg valaki azért mert csak gyümölcsöt eszik. Bár lehet hogy pl. vashoz így nem jut.

2010. aug. 18. 23:46
 15/30 anonim válasza:
70%
Pont ez az vannak akik nem lakatlan szigeten élnek és mégsem esznek húst de remekül elvannak, szerintem elkezdene gyümölcs és zöldség termeszteni és tök jól ellenne csak unatkozna.
2010. aug. 18. 23:47
 16/30 anonim ***** válasza:
96%

"Megfeledkeztek a rovarokról."

Ha nem vetted volna észre, azokat a kérdező kizárta az első mondatával!

"nem hal meg valaki azért mert csak gyümölcsöt eszik"

De! Ha CSAK gyümölcsöt, akkor meghal. Volt már rá példa.

A vegák esznek magas fehérjetartalmú magvakat is, amit a kérdező szintúgy kizárt. Bármilyen egyoldalú táplálkozás idővel olyan súlyos hiányhoz vezet, hogy a delikvens belehal.

2010. aug. 19. 00:13
 17/30 anonim ***** válasza:
87%

Végre egy értelmes válasz.

Hozzá tenném, hogy a növényi táplálékból nem lehet hozzájutni egyes esszenciális vegyületekhez, amik viszont különböző táplálékkiegészítő kapszulákban hozzáférhetőek, vagyis a vegánok azért húzzák hosszabb-rövidebb ideig elég jó állapotban, mert képesek hozzájutni ezekhez. Ennyit arról, hogy a növényevés "természetes" dolog.

A pusztán növényi táplálkozásnak is vannak szintjei, és a kérdező által leírt kizárólagos zöldség-gyümölcs diéta (mag- és gabonamentes) ha nem is azonnal, de rövid idő alatt feléli a szervezet tartalékait, és leromlással, majd közvetlen vagy közvetett módon halállal jár. (Közvetett alatt azt értem, hogy nem tud leküzdeni egy olyan nehézsget, amit normálisan táplálkozva le tudna küzdeni.)

2010. aug. 19. 01:54
 18/30 anonim ***** válasza:
86%

így van... Én 25 éve nem eszek húst, és igaz, csak gyümölcs evésből nem lehetne megmaradni. Növényi eredetű ételekből MINDEN FAJTA ÁSVÁNYI ANYAGOKAT ÉS TÁPANYAGOT be lehet juttatni a szervezetbe. Igaz a húsban sok fehérje van, de nagyon sok káros anyag is. (PL.: magas a húgysavkoncentrátum, pláne abban az állatban, amelyik egész életében egy ketrecben nőtt fel és stresszes volt minden napján, ráadásul az életlét sem ingyen adta... Akik húson élnek, el sem tudják képzelni, ilyen sokrétűen lehet táplálkozni nélküle.

Azt meg nem mondanám, hogy csak vegán táplálkozással alul lehet maradni... Tesóm kb 1 mázsa és egy hatalmas (nem háj) hanem hústorony...:-))

2010. aug. 19. 07:34
 19/30 anonim ***** válasza:
53%

Azért az előző elég nagy butaság volt:

Az emberi szervezet számára 9 aminosav esszenciális (ezeket nem tudja saját maga előállítani):

* metionin,

* treonin,

* lizin,

* izoleucin,

* valin,

* leucin,

* fenil-alanin,

* triptofán.

* hisztidin.

Ha ezeket be tudod vinni megfelelő mennyiségben és arányban hús nélkül, akkor szólj, mert tudtommal ez lehetetlen. :)

z

2010. aug. 19. 13:12
 20/30 A kérdező kommentje:
hát utolsó!:D nem lehetetlen egyáltalán!énis élek...pedig vegetáriánus vagyok,és tudom,h zöldség-gyümölcs mellé még ha szerezne magokat emberünk,akk simán ellenne..csak azon filóztam,ha mondjuk egy olyan trópusi szigeten lenne pont,ahol csak rengeteg gyömölcs meg zöldség van,diófa meg ilyenek,nem.xD:D
2010. aug. 19. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!