Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mik az univerzum határai?

LakatosAnonymus kérdése:

Mik az univerzum határai?

Figyelt kérdés

Hogyan nézhet ki? Sokak szerint nem átléphető, de szerintem ugyanúgy el lehet hagyni, mint egy bolygót. Mi akadálya?

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezek jelenleg bejárhatatlan távolságok, szóval ez csak elmélet és feltételezés.

Előre köszi! :)

2021. márc. 9. 22:01
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
19%

Nincsenek.

És már legalább ötször volt ez a kérdés: NÉZD VISSZA!

2021. márc. 9. 22:26
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Jelenlegi ismereteink szerint határtalan.
2021. márc. 9. 23:56
 3/25 anonim válasza:
94%
1-attól nem lehet még kérdezi?
2021. márc. 9. 23:56
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

"Kozmológusok számításai szerint a megfigyelhető univerzum táguló sugara ma 46 milliárd fényévre tehető."

[link]

[link]

Kb. ennyit tudunk "biztonságosan".

Vannak különböző elméletek (multiverzum, párhuzamos univerzumok), amire egyelőre nincs, s talán egy jóóó ideig nem is lesz bizonyíték.

(Mindjárt jön "Vadmalac", s elmondja neked, hogy mi az igazság.) :)

2021. márc. 10. 00:24
 5/25 anonim ***** válasza:
Nem jött. Pedig érdemes "meghallgatni".
2021. márc. 10. 01:42
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb kozmológiai dolog csak elméleti szinten létezik. Persze ez nem jelenti azt hogy ne lehetne valódi mint például a fekete lyukak
2021. márc. 10. 02:19
 7/25 anonim válasza:
100%
5.még jöhet
2021. márc. 10. 02:24
 8/25 anonim ***** válasza:
Olvastam olyan teóriát is, ahol a belátható részt tekintik egy univerzumnak, mivel azon túlról valószínüleg sosem fogunk információt megtudni, azon kívül egy másik van. Már nem emlékszem hol, nem tudom belinkelni.
2021. márc. 10. 07:45
 9/25 anonim ***** válasza:

"azon kívül egy másik van"

Ez így nem jó, rosszul értetted.

Ugyanaz van mögötte is, csak azt nem látjuk.

2021. márc. 10. 08:05
 10/25 anonim ***** válasza:
Jól értettem, az az írás azt fejtette ki, hogy amivel sosem kerülünk kapcsolatba az a mi világunkon kívülinek tekinthetö. Tulajdonképpen az elérhetö információtól tette függövé az ember univerzumát, mondhatni emberközpontú univerzumképet magyarázott. Nem írták azt, hogy ott vége a van a világegyetemnek, de a láthatósági határtól kifelé csak találgatni lehet hogy mi van, ezért azt egy másik világnak tekinti. Nekem inkább egy filozófiai fejtegetésnek tünt a cikk, nem volt benne konkrét fizikai bizonyítási vagy cáfolási kísérlet.
2021. márc. 10. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!