Hogy lehet hogy hivatalosan 130 feletti az IQ szintem (legutóbb egy teszten 138), de mégis buta vagyok?
Figyelt kérdés
2021. márc. 6. 22:21
11/26 anonim válasza:
Az IQ az intelligenciát mutatja, nem pedig a tudást. Az intelligencia kissé lebutítva egy képesség/készség, ami a tanulásra való fogékonyságot mutatja meg. Tehát, minél intelligensebb valaki, annál többet és könnyebben tud tanulni. Ez így egy kicsit sarkítás, de a lényeg nagyjából ennyi. Manapság a két szó, "intelligens" és "okos" szinonimaként vannak használva, pedig a kettő nem ugyanaz. Lehet buta ember is intelligens, ha nem használja ki tanulásra az intelligenciáját. Sőt, unintelligens ember is lehet okos, ha kellően sok időt és energiát fordít a tanulásra.
12/26 anonim válasza:
Ha felismered, hogy buta vagy, az egyfajta jelzés, hogy még van esélyed okosnak lenni.
13/26 anonim válasza:
Minél több mindent megismerek, annál jobban látom, mennyi mindenhez nem értek igazán.
14/26 LeonScottKennedy válasza:
Nekem lehet nincs meg a 130 IQ (mármint nem tudom, isten tudja mikor volt mérve utoljára), de abban viszonylagosan 70-75%-ig biztos vagyok, hogy ezt a kérdést azért tetted fel, hogy dicsekedj a húde magas IQ-ddal. Na nem mintha 130 egyébként olyan magas lenne világszinten, inkább csak a magyar átlag alacsony. A "mégis buta vagyok" kontraszt pedig a kötelező parasztvakítás, hogy hitelesnek tűnjön a kérdés, de nyilván tudtad milyen fajta válaszokat fogsz kapni, ami szintén jó érzés, mi?
15/26 anonim válasza:
14
A 130 feletti IQ-val a világ felső 3%-ba tartozik.
16/26 anonim válasza:
#14 szerintem teljesen jogos kérdés. nekem pont 130, mégis elég sokszor érzem hülyének magam. bizonyos területeken nem (pl. ha mondjuk leültetsz egy matekpélda elé), amúgy viszont az, hogy valaki a valós életben felmerülő problémákat milyen gyorsan és hatékonyan oldja meg, sok különböző készség összjátékán múlik.
17/26 anonim válasza:
Az, akinek ez a kérdés dicsekekvésként jön át, vagy bármilyen formában bántó, az iszonyatosan egészségtelen szinten tartja az önbecsülését.
18/26 anonim válasza:
A kérdésben szereplő 'butának érzem magam' gondolat mögött vannak konkrét esetek, amikor ez megfogalmazódik benned?
Mikor gondolod azt, hogy kevés a tudásod? Mit teszel ilyenkor, hogy a tudásod bővítsed?
19/26 A kérdező kommentje:
#14 Nem érdekel semmi, nincs motivációm, az egyetemet is abbahagytam. Nem látom semminek értelmét, csak vagyok. Ha lehetne, szívesen átadnám ezt az érzést, aztán rájönnél hogy egy szenvedés az egész. Azért is csináltam újra tesztet, hátha csak véletlenül sikerült így és nem is jó az eredmény, talán valami más bajom van, de nem.
2021. márc. 7. 12:38
20/26 anonim válasza:
Ez valami depresszív állapot, hogy "csak vagyok" és "nincs értelme semminek". Próbáltál már erről beszélni szakemberrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!