Hogyan lehet felkészülni önállóan egyetemre fizikából és matekból?
Szeretném mindkettőből a tudásomat az emelt szinten elvártra fejleszteni, az érettségim már megvan, de akarok járni egyetemre, ez a két tantárgy szükséges lesz a későbbiekben.
Konkrét könyveket, weboldalakat nagyon szívesen fogadnék, amik ebben a célomban nekem, későbbiekben talán más idetévedőknek is segíthetnek!
Előre is köszönöm.
Amúgy ... minden koncepciót a kezdetektől elmagyaráznak. Sok dolgot picit másképp mint gimnáziumban.
Meg persze nagyon gyorsan haladnak, így nem igen számít, hogy mennyire jó faktos volták a gimiben, pár óra és túl mennek a határaidon.
Konkrétan voltak faktos ismerősöm akik kibuktak matekból és én aki béna volt gimiben átmentem.
Szóval nem hiszem, hogy sokat számítana ha előre készülsz. A lényeg, hogy az egyetem alatt készülj.
Félreértettem. Azt hittem, középszintű érettségi van meg, s most jön az emelt szintre való készülés.
Amennyiben egy egyetemi szintű, általános fizika kurzus anyaga érdekel, én ezt használom a mérnökhallgatók kurzusaihoz (BSC -n):
(Hangsúlyozom: nem fizika szakosokról van szó.)
Ha gondolod, privátban át tudom küldeni.
De jó például ez is: [link]
6#
Látom nem érted.
Az érettségi általánosan taglal mindent, elég távolról és meglehetősen felületesen.
Egyetemen attól függően milyen szakra jelentkeztél, de többnyire nem csak 1 fajta matekos tantárgyak lesz, hanem legalább 4 amiből mindegyik más irányból közelíti meg.
Lesz pl.: diszkrét matek, amire sok tantárgy épül. (Nekem legalább 6 tantárgyam épült erre.) Analízis és még kitudja mi.
A lényeg hogy nem jelent sok pluszt az hogy emelt szintű érettségire készültél, mert lehet hogy összeségében úgy érzed sokkal magasabb a tudások, a valóságban nem igazán.
Plusz ha szűk keresztmetszetben egy adott területen nézzük, akkor kb annyi hogy 2 típus feladattal többet tudsz megoldani a közép szintes érettségizőnél.
Tehát nem lesz észrevehető a különbség.
Ha nem erős matek és fizikát igénylő szakra mész, akkor lehet sokat számít.
Ha konkrétan bármilyen mérnöki szakra akár csak mérnökinfóra, akkor lényegében mindegy.
Amit viszont megtehetsz ... hogy megkeresed a tematikát, esetleg jegyzeteket az adott szak matekos tantárgyaiból és azt kezded el előre tanulni.
Az segíthet, de az abszulut nem fog hogy érettségi feladatokat gyakorolsz.
Szia én ezt az oldalt tudnám ajánlani. Ő volt a matektanárom, Ábrahám Gábor, csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!