Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Semmelweis Egyetemre akarok...

Semmelweis Egyetemre akarok felkészülni. Kelleni fog egy 1,5 év az angol középszintű nyelvvizsgára meg az emelt biosz és kémia érettségire.1,5év múlva is elég lesz ez a 3 vagy változott vagy változni fog valami?

Figyelt kérdés
Esetleg kelleni fog még egy nyelv vagy bármi más?
2019. aug. 8. 20:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt előre nem tudhatjuk, nincs is róla infó, két nyelvhez meg biztos nem fogják kötni a jelentkezést.
2019. aug. 8. 20:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Nincs meg előre par évre, hogy mi a követelmény?

Megcsinalom az angol nyelvvizsgat közép szinten meg egy emelt kémia és biosz érettségit is hozzáteszek és közlik velem, hogy hát ez már nem elég kell még egy valami aztán foghatok hozzá újra tanulni és bukok 1 évet.

Ez normális?

2019. aug. 8. 22:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Én csinálnék a helyedben még egy nyelvvizsgát, ha ennyi időd van még. Ha másért nem, akkor többletpont.
2019. aug. 8. 23:32
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Ezt a mostani változtatást is (kötelező nyv és emelt érettségi) vagy 4 éve jelentették be, de lehet, hogy 5. Anno azt, hogy kronológiás atlaszt nem lehet használni is először talán 1 (vagy max. 2) év múlvára tervezték a gyakorlatba vezetni, aztán végül csak csúsztattak azon is a közfelháborodás miatt.

Szóval ilyen nagyobb változásokról időben lehet informálódni, de még a kisebbekről is legalább 1-fél évvel korábban, még az érettségi és az egyetemi jelentkezés előtt, így ebből a szempontból elméletileg nem érhet olyan, hogy az egyetemi jelentkezés után derül ki az, hogy valamilyen feltételt nem teljesítettél.

2019. aug. 9. 06:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem már van egy Személyi edzői OKJ-m meg egy Svéd + Gyógymasszőri OKJ-m. Dietetikusira akarok menni ahova úgy szereznék bejutni, hogy a Felvin feltüntetett érettségi követelményeknek teszek eleget és a biosz meg kémiát választanám ebből a bioszt emelt szinten + a nyelvvizsga. Dupláznám őket és így úgy tudom, hogy ha pl: az emelt biosz lenne 80% az duplázva 160pont és emelt érettséginél 60% felett jár bónusz 50pont tehát 160+50=210pont lenne az emelt biosz. Kémia közép szinten ha lenne 90% és azt is duplázom akkor az is 180pont és 210+180=390pont lenne és még maradna bonusz 50pont amit vihetnék magammal ami vagy a nyelvvizsga lenne vagy a már meglévő OKJ ami 47pontot ér. Na most amit számoltam az nem így lesz csak egy példa. De reális? Emelt biosz, középszintű kémia, nyelvvizsga, OKJ vizsga elég kell, hogy legyen ennyi.
2019. aug. 9. 13:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Első emeltért jövőre már nem jár többletpont - mivel kötelező.

OKJ-ból csak azokért kapsz többletpontot, amelyek relevánsok a szakodhoz. (Fel van tüntetve, hogy milyen szakhoz milyen OKJ-t fogadnak el)

2019. aug. 9. 16:43
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Először is egy emelt érettségiért nem jár többletpont, mert kötelező, másodszor 80% emelt biosz és 90%-os kémia egy nagyon optimista eredménynek tűnik, harmadszor nézd meg milyen OKJ-t fogadnak el a szakon, mert csak azokat amik ugyan azon a területen vannak. (És a nyelvvizsga se ér pontot, mert az is kötelező.)
2019. aug. 9. 16:47
 8/9 A kérdező kommentje:

Jesszus. Akkor kb úgy kell bejutni, hogy kell a kb 415-ös ponthatár, de kb bármit csinalsz pontot nem kapsz érte. xD bravooo

Emeltért nem jár plusz pont se OKJ se nyelvvizsga.

Jobban járok ha megveszem valahol.

2019. aug. 9. 16:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, jelenleg úgy néz ki, hogy a fent említettekért nem kapsz többletpontot.

Hiába jelentették be 5 éve a változást, ettől még piszkosul megnehezítik a felvételizők, pl.: orvosira készülők helyzetét! Régen nyelvvizsga se kellett nekik hisz meglett a 100 többletpont az emeltek miatt. Nem mintha teljesíthetetlen lenne az az 1 középfokú nyelvvizsga, de így minimum kettőt kellene csinálnunk ha pótolni akarnánk az elveszendő pontokat.

(tudom, hogy a dietetikára mások a követelmények de a változtatások kapcsolódóak az én esetemhez is)

2019. aug. 10. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!