Hogyan érdemes felkészülnie annak, aki orvosi egyetemre szeretne menni?
Mikor érdemes elkészülni a készülést az érettségire? Milyen tanulmányi átlag szükséges? Megéri a fáradság, hogy valaki orvos lehessen?
Ha valaki mondjuk ír egy 85%-os biosz emeltet, meg mondjuk egy 75%-os kémiát, akkor hogy fogja venni az akadályokat az egyetemen?(és mondjuk színötös tanuló, vagy szinte ötösmindenből) Egyáltalán van olyan aki, nagyobb stressz nélkül el tudja végezni?
Személyenként változó, semmi nem garancia semmire. Az biztos, hogy nincsen szükséges tanulmányi átlag, nekem pl végül ugyanannyi pontom volt duplázással és hagyományosan is, nyilván jól jön, ha a jegyeidért kapható száz pontot maxolod, mert akkor kiegyensúlyozhatsz egy esetlegesen rosszul sikerülő emeltet. Mivel az emeltek nagyrészt szaktárgyi kompetenciát mérnek, az egyetemen meg a lexikális tudásra helyeződik a hangsúly, nem hiszem, hogy a kettő igazán korrelálna. Nekem annyi előnyöm volt, hogy 90 százalékos kémia emelttel jöttem, ezért az első féléves orvosi kémiát elég könnyen vettem, amíg 70-75 százalékkal érkező embereket azért lehetett látni megbukni a kollokviumon.
Stresszel a közösség és az egyetem is, úgyhogy nem, nem hiszem, hogy el lehet végezni nélküle, de ez majdnem minden szakon így van.
Nem tudom, mit vársz arra a kérdésre, hogy megéri-e a fáradtságot. Valakinek nyilván igen, másoknak meg nem. Nyilván sokszor aránytalanul nagynak érződik a terhelés, de ez van, ezt választottuk, ezt szeretnénk csinálni. Nem a legkényelmesebb munka és nem is mindig fizet jól, de ez is majdnem mindenhol máshol is így van. Nem hiszem, hogy gyakorisok válaszaitól megváltoznának a céljaid, az orvosi szakma meg túl ismert és általános ahhoz, hogy elképzelésed se lehessen róla. Ha orvos akarsz lenni, orvosira jössz és kibírod, ennyi az egész. :D
A 75 százalékos kémiának fölé célozz, a biosz emeltes tudásomat sokkal kevésbé tudtam hasznosítani, mint a kémiásat. Anatómiát, szövettant ígyis-úgyis meg fogod tanulni.
Szerintem, ha nem pörögsz túlzottan is rá, és becsületesen tanulsz, nem lesz semmi probléma se az egyetemmel, se a felvételivel.
Nekem 76% volt a kémiám, és nem volt gázos az első 2 féléves kémia. Bioszból nem tudom mit hasznosítottál, én sztem semmit :D Egyébként teljesen egyetértek veled.
+Ha valaki tényleg orvos akar lenni, neki biztos megéri a fáradtság.
Tudtam a sejtszervek neveit meg volt elképzelésem arról, hogy mi hol van az emberi testben, de amúgy semmit, csak ezt azért mégsem illett volna leírni. :D Az emelt kémiával meg élből egy kollokvium pipa, pedig hogy paráztam, hogy a bioszom lett gyengébb egy ilyen masszívan bioszos szakon a felvételiben.
Egyébként persze, teljesen jó és szép a 75, csak pont az egyik ismerősöm nagyon el is bízta magát rajta, és elment a kollokviuma, azért rágóztam ezen ennyit. :D Valljuk be, az emberek többsége amúgy nem a kémiát szenvedi meg a legjobban.
Sose értettem azokat, akik elbízzák magukat. Ha 460 pontom lett volna, akkor is kételkedtem volna 😂
Nekem a Szövettan és a Molekuláris sejtbiosz a mumus, inkább ezekkel kéne "ijesztgetni" a népet :D (Persze van aki szereti, de szerintem ők nem emberek :D)
Egyébként én is nehezen hittem el, mikor az első 2 féléves kémia elsőre meglett, pedig nem tanultam halálra magam (első féléves egy az egyben az emelt kémia, számolás nélkül, néhány plusz dologgal). Bezzeg a 3.félév tiszta kínlódás volt. Mondanom sem kell, tele volt sejtbiosszal, és már tudjátok milyen a viszonyunk.. :D
+Az első félévessel általában azoknak sincs gondja, akik fizikával jöttek
Illetve azt se felejtsük el, hogy egy vizsgához szerencse is kell, és az eredmény nem feltétlen tükrözi a tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!