Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan érdemes felkészülnie...

Hogyan érdemes felkészülnie annak, aki orvosi egyetemre szeretne menni?

Figyelt kérdés

Mikor érdemes elkészülni a készülést az érettségire? Milyen tanulmányi átlag szükséges? Megéri a fáradság, hogy valaki orvos lehessen?

Ha valaki mondjuk ír egy 85%-os biosz emeltet, meg mondjuk egy 75%-os kémiát, akkor hogy fogja venni az akadályokat az egyetemen?(és mondjuk színötös tanuló, vagy szinte ötösmindenből) Egyáltalán van olyan aki, nagyobb stressz nélkül el tudja végezni?

2018. febr. 24. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Személyenként változó, semmi nem garancia semmire. Az biztos, hogy nincsen szükséges tanulmányi átlag, nekem pl végül ugyanannyi pontom volt duplázással és hagyományosan is, nyilván jól jön, ha a jegyeidért kapható száz pontot maxolod, mert akkor kiegyensúlyozhatsz egy esetlegesen rosszul sikerülő emeltet. Mivel az emeltek nagyrészt szaktárgyi kompetenciát mérnek, az egyetemen meg a lexikális tudásra helyeződik a hangsúly, nem hiszem, hogy a kettő igazán korrelálna. Nekem annyi előnyöm volt, hogy 90 százalékos kémia emelttel jöttem, ezért az első féléves orvosi kémiát elég könnyen vettem, amíg 70-75 százalékkal érkező embereket azért lehetett látni megbukni a kollokviumon.

Stresszel a közösség és az egyetem is, úgyhogy nem, nem hiszem, hogy el lehet végezni nélküle, de ez majdnem minden szakon így van.

Nem tudom, mit vársz arra a kérdésre, hogy megéri-e a fáradtságot. Valakinek nyilván igen, másoknak meg nem. Nyilván sokszor aránytalanul nagynak érződik a terhelés, de ez van, ezt választottuk, ezt szeretnénk csinálni. Nem a legkényelmesebb munka és nem is mindig fizet jól, de ez is majdnem mindenhol máshol is így van. Nem hiszem, hogy gyakorisok válaszaitól megváltoznának a céljaid, az orvosi szakma meg túl ismert és általános ahhoz, hogy elképzelésed se lehessen róla. Ha orvos akarsz lenni, orvosira jössz és kibírod, ennyi az egész. :D

A 75 százalékos kémiának fölé célozz, a biosz emeltes tudásomat sokkal kevésbé tudtam hasznosítani, mint a kémiásat. Anatómiát, szövettant ígyis-úgyis meg fogod tanulni.

Szerintem, ha nem pörögsz túlzottan is rá, és becsületesen tanulsz, nem lesz semmi probléma se az egyetemmel, se a felvételivel.

2018. febr. 24. 19:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Mit értesz az alatt, hogy stresszel a közösség?
2018. febr. 24. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Stresszmentes orvosi???? :))))
2018. febr. 24. 20:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt értem alatta, hogy sokszor a diákok is stresszelik egymást, mert hogy mindenki sokat tanul, fáradt, izgul, stb.
2018. febr. 24. 20:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 76% volt a kémiám, és nem volt gázos az első 2 féléves kémia. Bioszból nem tudom mit hasznosítottál, én sztem semmit :D Egyébként teljesen egyetértek veled.

+Ha valaki tényleg orvos akar lenni, neki biztos megéri a fáradtság.

2018. febr. 25. 14:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudtam a sejtszervek neveit meg volt elképzelésem arról, hogy mi hol van az emberi testben, de amúgy semmit, csak ezt azért mégsem illett volna leírni. :D Az emelt kémiával meg élből egy kollokvium pipa, pedig hogy paráztam, hogy a bioszom lett gyengébb egy ilyen masszívan bioszos szakon a felvételiben.

Egyébként persze, teljesen jó és szép a 75, csak pont az egyik ismerősöm nagyon el is bízta magát rajta, és elment a kollokviuma, azért rágóztam ezen ennyit. :D Valljuk be, az emberek többsége amúgy nem a kémiát szenvedi meg a legjobban.

2018. febr. 25. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sose értettem azokat, akik elbízzák magukat. Ha 460 pontom lett volna, akkor is kételkedtem volna 😂

Nekem a Szövettan és a Molekuláris sejtbiosz a mumus, inkább ezekkel kéne "ijesztgetni" a népet :D (Persze van aki szereti, de szerintem ők nem emberek :D)

Egyébként én is nehezen hittem el, mikor az első 2 féléves kémia elsőre meglett, pedig nem tanultam halálra magam (első féléves egy az egyben az emelt kémia, számolás nélkül, néhány plusz dologgal). Bezzeg a 3.félév tiszta kínlódás volt. Mondanom sem kell, tele volt sejtbiosszal, és már tudjátok milyen a viszonyunk.. :D

+Az első félévessel általában azoknak sincs gondja, akik fizikával jöttek

Illetve azt se felejtsük el, hogy egy vizsgához szerencse is kell, és az eredmény nem feltétlen tükrözi a tudást.

2018. febr. 26. 04:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!