Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 1-Diazidocarbamoyl-5-azidotetr...

1-Diazidocarbamoyl-5-azidotetrazole : Ez miért ilyen idióta anyag?

Figyelt kérdés

Ezt a vegyületet kb. így lehet leírni:

Nyuszika megy az erdőben, és egyszercsak : 💥💥 >>ROBBANÁS<<

🔥🔥🔥🔥🔥🔥

💥💥💥💥💥💥

Ennek a trollkodásnak a természet részéről mi értelme? Miért ilyen hülye a fizika?

#anyag #kémia #robbanás #detonáció #diazidocarbamoyl #azidotetrazole
2021. febr. 15. 00:28
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
A nyuszikás viccet én úgy értettem, hogy van, hogy a vegyület egyszercsak "gondol" egyet, és látszólag a nagy semmitől is berobban. (se fény, se levegő, se mozgás, se a tartállyal való reakcióba lépés)
2021. febr. 20. 00:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen. Nincs egyedul, pl. egyes jodvegyuletek is ilyenek.
2021. febr. 20. 00:39
 13/19 A kérdező kommentje:

Hát de mégis milyen dolog ez?!!

Ez nem tudományos. Olyan, mintha a természet trollkodna.

De a természet nem trollkodhat, mert az csak száraz, unalmas tények és minden életet megnehezítő törvények (pl. termodinamika alaptételei) összessége.

2021. febr. 20. 02:35
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja hogy neked ez a bajod? :D

A vilag tele van ilyen es masfele "trollkodasokkal" is, csak meg kell ismerni elegge ahhoz, hogy meglasd benne ;-)

2021. febr. 20. 04:12
 15/19 Z003 ***** válasza:

Tudod mi az ennél is nagyobb "trollkodás": a radioaktív bomlás. Képzeld el hogy van egy tök jó kis atommagod csillel a kis tárolójában és egyszer csak teljesen random kettéválik.

A radioaktív bomlás az egyik olyan folyamat amiről jelenleg azt gondoljuk hogy teljesen véletlenszerűen, megjósolhatatlanul történik meg és.

2021. febr. 20. 08:43
 16/19 A kérdező kommentje:
Azt én nem trollkodásnak, inkább csak "szimpla" szemétségnek veszem.
2021. febr. 20. 18:52
 17/19 Wadmalac ***** válasza:
100%
És mi van a kacsacsőrű emlőssel? Ilyet csak belőve lehet tervezni. :)
2021. febr. 22. 07:32
 18/19 A kérdező kommentje:

"És mi van a kacsacsőrű emlőssel?"

Azt meg én pont hogy egy látható "bizonyíték"-nak veszem az evolúcióra.

Mutatja, hogy az egyes fajok nem csak úgy megjelentek maguktól, hanem voltak/vannak átmenetek.

A kacsacsőrű emlőstől én egyébként inkább félnék, mint nevetnék rajta. Méghozzá igencsak félnék... tudtommal "rosszabb, mint a halál": [link]

2021. febr. 22. 21:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez a fogalom hogy "trollkodás" teljesen emberi találmány: amikor valami sérti a logikánkat, humorérzékünket, kultúránkat stb, arra mondjuk rá ezt. Mióta kötelező a természetnek az emberi logika kiszolgálása? A természetnek nincs humorérzéke, az nem "trollkodik". Nem azért létezik ez az anyag, mert "háháháhá jól megszivatom a hülye homo sapienst egy spontán robbanással kac kac", hanem bonyolult kvantumkémiai okokból. Csomó ilyen van még, a króm-heptoxid például ugyanezt csinálja. Ennyi erővel a tiszavirág mi? 3 évig lárva, víz alatt van, aztán kikel és 2 óra alatt megdöglik. Háháhá LOL ez milyen kicseszés? Csak azért mert emberi aggyal ez trollság, attól még valójában nem az, ilyen nincsen.
2021. febr. 22. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!