1-Diazidocarbamoyl-5-azidotetrazole : Ez miért ilyen idióta anyag?
Ezt a vegyületet kb. így lehet leírni:
Nyuszika megy az erdőben, és egyszercsak : 💥💥 >>ROBBANÁS<<
🔥🔥🔥🔥🔥🔥
💥💥💥💥💥💥
Ennek a trollkodásnak a természet részéről mi értelme? Miért ilyen hülye a fizika?
Azért létezik ilyen idióta anyagból sok, mert a szén képes arra, hogy összeálljon hosszú láncokba, és még ráadásul mindenféle más anyag is kapcsolódhat hozzá.
Ha nem lenne képes, te se lennél itt, hogy ezt kérdezd.
#2 ó, tényleg?
Miért, van az élővilágban bármilyen olyan szövet, ami egyszercsak "gondol" egyet, és ülő helyében a semmitől is felrobban, vagy begyullad?
@4 azért erre azt mondani hogy felrobban kb annyira túlzás mint azt mondani mint ha azt állítanánk hogy az emberi vizelet egy karbamidot és foszforszármazékot tartalmazó folyadék amit egy a szív izomnál is erősebb kamraszerű szervből lövünk ki akár 4 méterre is.
A cikk azért erősen túloz a bogárról még a harmincas peroxid se bomlik le úgy hogy 100°C melegedjen még MnO2 katalizátorral is nehezen.
A hidrokinon tény hogy nem egésséges de kisebb menyiségben (ami szerintem még így is minimum pár bogárnyi) egyes bőrápolók hatóanyaga.
És ráadásul semlyien robbanást nem állít elő mint ahogy a cikk írta.
https://www.youtube.com/watch?v=-Sz4d7RQB6Y&t=63s
Úgy tűnik mégse annyira szuperérzékeny vegyület mint aminek beharangozták.
"erre azt mondani hogy felrobban"
Maradjunk a begyulladásnál.
Hát így nézve éppenséggel felakadhattál volna már a fehérfoszfornál, nem muszáj szervetlen vagy szerves láncokig menni.
De ha ez nem elég az agyvérzéshez, ott a glicerin-trinitrát.
Ez van, a nitrogénkötések, ha nem hármas kötések, gyakran gyengék és instabilan tartanak egyben olyan molekulákat, amik kis vagy null inicializálásra is valami stabilabb vegyületbe bomlanak, méretes energia-leadással.
Szerintem D NMR hoz neked jó pár ilyen példát, ha ma éppen informatív kedve van morgás helyett. :)
Amúgy a kérdéses vegyület szerintem nemigen létezik természetes formában.
Szóval nem fog nyuszika belebotlani az erdőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!