Ha az ózon káros az emberre,akkor az ételre,mint szerves anyag hogy nincs negatív hatással?
Azt tudom hogy a növényekre nincs jó hatással ,viszont az írottak alapján a kaját nyugodtan kint lehet hagyni.Hogy jön össze ez a két dolog?
A segítséget előre is köszönöm!
Mert az étel nem élőlény. A benne lévő mikroorganizmusokat elpusztítja, és ha van benne oxidálható valami, akkor azt oxidálja.
Hogy ez negatív vagy sem, az értelmezhetetlen.
Mert az ózon (ózonréteg) a sztratoszférában van, ami 10 km magasan kezdődik és 50 km magasan végződik. A nemzetközi civil repülőgépek közlekednek ilyen magasan, a 10-12 km-es magasságban.
Hoppá, észre sem vettem a leírásban ezt:D Milyen kinthagyás, kérdező?
Te a sztratoszférában szálldogálsz a lakásoddal együtt? Vagy csak ózonos fertőtlenítés van az erkélyen rendszeresen?:D
4/4 csak akkor,ha beveszek egy bélyeget,de az nagyon ritkàn van.:)
Én itt az ózongenerátorra gondoltam,mert ezt a szerkezetet feltalálták kb 30 éve,és azóta lehet aktuális ez a kérdés,mint most.:)
Az első kommentelő értette mire gondolok,köszönöm neki a hozzászólást!
A kaját is kárositja, ugyanúgy, mint téged. De ahhoz, hogy benned végzetes kárt tegyen, ahhoz elég, ha 0,001%-nyit károsit rajtad, és a szervezeted már kezdi felmondani a szolgálatot. A kaján meg ha 1%-ot károsit, azt még meg sem érzed rajta.
Ha ózonsátorba raknál egy grill-csirkét egy teljes napra, ehetetlenné válna az is.
A grillcsirkét ha az asztalon hagyod egy napra ózon nélkül is ehetetlenné válik.
Az ózont alkalmazzák ivóvíz, tojás fertőtlenítésre, de régebben egyéb élelmiszert is fertőtlenítettek vele. A zöldségek, gyümölcsök felületén lévő gombák is elpusztulnak.
Aminek nem szeretnéd, hogy elvegye az illatát, vagy hogy ózon szaga legyen, csomagold el, de baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!