Hogyan működik ez a trükk? (matematika)
Gondoltam egy négy számjegyű számra, hozzáadtam egy születési dátumot. Neked megmondom, hogy a kettőnek az összege xyzt. Hogyan lehet ebből rájönni arra, hogy mi volt a négyjegyű szám mielőtt hozzáadtam volna a születési évet?
https://www.youtube.com/watch?v=qtzwO9aJdkc videóból vettem a trükköt.
Gondolkoztam a megoldáson, de nem jöttem rá. Valaki?
Sehogy. A gondolt szam az x, a szul datum y, te pedig megmondod nekem, hogy a ket szam osszege z. Ket ismeretlenunk van az egyenletben, nem kiszamithato x es y.
(A videot nem neztem meg, nincs most ra lehetosegem, lehet, hogy abban adnak vmi egyeb segitseget is.)
Nem adtak: volt egy pin kód, ahhoz hozzá adattak egy születési dátumot. Itt két lehetőséget tudok elképzelni:
- vagy meg volt beszélve, hogy milyen számot mondjanak
- vagy pedig van valami trükk
Van benne trükk, de nem matematikai jellegű.
7:21-nél, ha megnézed, babrál a hüvelykujjával. Valószínűleg valami olyan programot indíthatott el, ami bármilyen négyjegyű kóddal feloldódik.
Az, hogy beütötte az 1234-et, az csak figyelemelterelés volt, már abban a tekintetben, hogy láttuk a hátteret, tehát mintha a program nem változott volna.
A szopás akkor lett volna, hogyha nem random kódot mond, hanem azt, ami kijött a számológépen. Vagy az, hogy újra egy random kódot mond, mégis kinyílik.
Persze a játék az játék, és azt nem szabad elrontani.
(Egyébként lehetőleg legalább egy "tól-ig"-ot adhatnál a videóhoz. Nem valószínű, hogy bárkinek kedve van végignézni egy 10+ perces videót.)
Azért játssza el, hogy előbb a bűvész telefonját oldják fel, mert amikor beütik a számológépbe a sajátjukat, akkor azt ő látja (a bűvészek ilyen megfigyeléseket könnyedén meg tudnak tenni).
Vagy még az lehet, hogy egy kémprogram segítségével látja, hogy a másik mit csinál a telefonján. Mondjuk ez már földtől elrugaszkodott, de nem lehetetlen.
De a lényeg: matematikailag sehogy nem tudja kitalálni. Olyan ez, mintha két random számot összeadnék, te meg mondd meg az összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!