Meddig lehet gyorsítani egy űrszondát?
Itt most nem arra vagyok kíváncsi hogy a fény sebességnél nem lehet gyorsabb semmi, nem is arra hogy a helius2 szonda a leggyorsabb.
Szóval a pontos kérdés, hogy a mai technikával ha végtelen üzem anyagunk lenne meddig lennének képesek felgyorsítani egy szondát?
A mai technika azt jelenti, hogy nincs végtelen üzemanyagunk.
Ha lenne, akkor a határ a fénysebesség.
Pontosan leírtam hogy ne azt írjátok hogy fenysebesegg...
Igen tudom hogy nincs végtelen üzemanyag...
Szerintem értitek a kérdést, nem lesz több az emberiség hogy ilyeneket leírtok.
Akkor talán írd le, hogy milyen feltételeid vannak.
AZ első két válasz jó volt, ha esetleg nem értenéd.
Nincsen semmiféle korlát a gyorsításban, csak ez.
De ha még mindig nem értenéd, akkor egy példa:
tegyük fel, hogy az űrszonda már a fénysebesség 99.99%-ával megy, és még van üzemanyaga.
Szerinted lehet tovább gyorsítani, vagy valami korlátba ütközünk?
A végtelen üzemanyag baromság.
Ha mégis lenne végtelen üzemanyag amit írtál, akkor a fénysebesség megközelítése fizikailag megoldható, de el soha nem érhető.
Szóval ha több lesz az emberiség, ha nem, akkor is figyelj a stílusodra.
ha esetleg érthetetlen a kérdés:
Kepzelj el egy mai szondát, azt is képzeld el hogy egy rakéta gyorsítja. A rakétának végtelen üzemanyaga van (medzsik).
A szonda meg tudná közelíteni a fenysebeseget(99.999999*) vagy már a fenysebesseg töredékénél szétesne, szétégne vagy valami olyan történne ami szintén meghibásitaná?
Megpróbáltam elképzelni, hogy egyáltalán mire gondolhatott a kérdező...
nos: a VALÓS körülmények között a világűrben van fékező erő.
Gondolom, arról szólhat ez a kérdés, hogy mikor lesz ez a fékező erő akkora, mint az űrhajó gyorsítóereje.
Ezt sajnos így nem lehet megmondani.
Nagyon függ attól is, hogy milyen tájakon mész.
Hatalmas, sok millió fényéves területek vannak a világűrben, ahol szinte alig van valami.
Az, hogy a szonda mikor esne szét, igencsak függ a felépítésétől, és attól, hogy merre mész vele.
Mivel számoljunk?
Mondjuk óránként egy proton ütközésével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!