Észrevettétek, hogy később sötétedik mint a korábbi években?
2020 -ban (és már 17, 18, 19 -ben) mintha tovább lenne fent a nap.
Ez mitől lehetséges?
Tavaly ilyenkor már sötét volt most meg mintha csak most kezdene el sötétedni.
Mitől lehetséges ez?
(úgy vettem észre ezt a jelenséget, hogy szeretek a sötétben kerékpározni a Duna mentén és minden évben mintha később sötétedne)
Minden évben január 18.-án pontosan 16:17-kor van napnyugta.
A fényszennyezés magyarázhatja a látottakat. Nagyvárosokban még bőven szürkületet látsz amikor falvakban már korom sötét van.
Ez igaz. Mióta nem dohányzom azóta minden étkezés után répát rágcsálok.
Meg is fejtettük a nagy rejtvényt.
Azért ha valaki tud valami tudományos magyarázatot eme jelenségre az ne tartsa magában, köszönöm.
Na, jöhetnek még ilyen okosságok mint amit az 5/5 elvtárs osztott meg velünk.
Olvasnám szívesen az ilyen rövid, tömör, értelmes okfejtéseket.
Minthogy sem a Föld tengelyferdesége nem változott sem a kontinensvándorlás nem olyan gyors, hogy kis hazánk kerüljön más szélességi körre pár év alatt, ezért veled van a baj.
Vagy máshova költöztél, vagy a fényszennyezés változott lényegesen a környékeden, vagy csak rád tört a szubjektív emlékezet hibáiból adódó "régen minden jobb volt" nosztalgia.
Itt visszanézheted évekre, ha akarod. Ugyanaz.
Minimális elcsúszást talán okozhatnak a szökőévek, de az szerintem bőven perc alatti (és értelemszerűen ciklikus, nem halmozódnak fel a változások).
Szerintem (a túlzott répaevés mellett XD ) talán ahhoz lehet köze, hogy mostanában gyakran derült idő van, ami elég sokat tud számítani. (Ha erősen borús az idő, már naplemente környékén elég sötét van, derült időben meg még háromnegyed órával később is egyértelműen világos az égalja.)
8 -as nagyon tud.
Köszönjük a részvétét, okosságát.
(na ma is okosodtam valamicskét)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!