Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Jellemzői a melegebb éghajlato...

Jellemzői a melegebb éghajlatok lakóira hogy irigyek az éghajlatunkra?

Figyelt kérdés

( lehet rossz kategória)

Például én mindig is szerelmese voltam a mediterrán éghajlatnak; télen 15 fok, napos idő mindig, pálmafák..

De lehet hogy a forró övezetben vagy az ilyen mediterrán országokban sokan irigylik a 4 évszakunkat, a zord telünket, a havat?

#éghajlat #mediterrán #Kontinentális éghajlat
2021. jan. 11. 20:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
egyébként Alessandro így meg úgy, az éghajlatunk utóbbi évtizedekben leginkább Észak-Olaszország belsőbb vidékeihez, különösen Milánó környékééhez kezd hasonlítani.
2021. jan. 12. 09:32
 12/19 anonim ***** válasza:
55%
Az is igaz, hogy ha szeretne, Alessandro bármikor átköltözhet a Dolomitokba, ahol talál havat bőven télen
2021. jan. 12. 09:39
 13/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

Alessandro nem vágyik a mi hidegünkre.

Egyik előző munkahelyemen a Magneti-Marellis olasz mérnök srác nálunk a februári mínusz nyolcba már csaknem belehalt.

Kérdezte tőlünk, hogy télen mindig ilyen idő van-e. Mi meg gondoltuk, kicsit trollkodunk, mondtuk, hogy nem, általában nem ilyen enyhe. :D

Az indiai Maruti mérnökei a nulla fokban is már haldokoltak, mi egy munkakabátban szereltünk, ők meg első nap a Tescoban szkafander méretű tollkabátokat vettek és abban vacogtak.

Nem. Szinte senki nem vágyik a saját éghajlatától erősen eltérőre, legfeljebb alkalmilag. Amit megszoktál, az neked a legjobb.

2021. jan. 12. 10:39
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Nem. Szinte senki nem vágyik a saját éghajlatától erősen eltérőre, legfeljebb alkalmilag. Amit megszoktál, az neked a legjobb."

olyanra valóban nem, amit nagyon ritkán tapasztalnak. de olyanra szerintem sokan vágynak, ahol egész évben a "kedvenc évszakuk" van (mondjuk Kanári szigetek, mert tökéletes az egész évben 25 fok)

2021. jan. 12. 11:36
 15/19 Wadmalac ***** válasza:
72%

#14:

Abban lehet valami, hogy a kiegyenlítettebb klímák sokaknak vonzóbbak lehetnek, mint a sajátjuk szélsőségei.

Az már valószínűleg személyfüggő, hogy esetleg ha valaki ilyenbe jut is, kinél mikor jön ki a szülőföld éghajlati jellemzőinek a hiányolása.

2021. jan. 12. 12:16
 16/19 anonim ***** válasza:
55%
#15 egyetértek, ugyanakkor ezek egy része szerintem tipikusan olyasmi, ami egy kisebb utazással is pótolható. hiányzik a hó és a fagy, akkor elutazol pár napra a téli szünetben valami hideg helyre, és mire visszajössz, már elég is lesz belőle.
2021. jan. 12. 12:22
 17/19 Wadmalac ***** válasza:
70%

Az meglehet.

Mondjuk a klíma mellett azért sok szempont lehet, ami éppen elriaszt hosszú távon a vágyott ideális területtől.

A negatívumai csak ott élve derülnek ki. Helyi rovarvilág stb. :)

2021. jan. 12. 12:30
 18/19 anonim ***** válasza:
71%
Bizonyos helyeken a monszun alatt el tudom képzelni, hogy mondjuk elvágynak egy olyan helyre, ahol nem ömlik hetekig az eső, nincsenek sárlavinák, stb.
2021. jan. 12. 17:07
 19/19 A kérdező kommentje:

Azóta Alessandro elköltözött Moszkvába, megtetszett neki az időjárás

Ott Moszkvában legalább kap fizetést is

2021. jan. 12. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!