Jellemzői a melegebb éghajlatok lakóira hogy irigyek az éghajlatunkra?
( lehet rossz kategória)
Például én mindig is szerelmese voltam a mediterrán éghajlatnak; télen 15 fok, napos idő mindig, pálmafák..
De lehet hogy a forró övezetben vagy az ilyen mediterrán országokban sokan irigylik a 4 évszakunkat, a zord telünket, a havat?
Ja, marhára irigyelhetik a mi "zord" teleinket és a rengeteg havat:D
Legfeljebb a finnekét...
Kizárt.
Hogy ezt a føst bárki irigyelje.
Hát azért eltudom képzelni
Helyszín: Dél-Olaszország
Alessandro megy ki halászni az tengerre
+20 fok van és elege van hogy mindig megfő, és hidegre vágyik
Nálunk van hiddg, de nem olyan extrém mint Oroszországban
Biztos vannak ilyenek is.
Ahogy itthon is van mindenféle csoport: van aki hisztizik a meleg miatt, mások a hideg miatt, van aki azért hisztizik, ha esik a hó, van aki akkor, ha nem esik a hó.
Ja, elképzelem Alessandrot, ahogy felkel reggel és bemegy a 20 fokos langyos szellőben bárba, a frissen sütött croissan illatú utcákon át. Ott megeszi a vaníliás vagy marmalados gőzölgő csodát és iszik mellé egy tejhabos espressot.
Azután lesétál a citrus és tenger illatú utcán a kis hajójához. Szétnéz mindenütt leanderek, pálmák, érő narancsok és citromok, egy ember magasságú kaktusz épp akkor bontja, tenyérnyi virágát.
A türkíz tenger hófehér habokkal csapdossa a hajók oldalát, sirályok röppennek fel, a horizonton tejszínhab felhők gyűlnek.
Alessandro meg így magában: ej mikyen kibirhatatlan az örök nyár és tavasz...
Mennyire jó lenne most a ködös, nyálkás, hetekig napsütést nem látott szmogos, büdös Kárpát-medence egyik csodás légszennyezett városában lenni...
Indulok is Miskolcra, vagy Debrecenben, amikor a szmog egekbe szökik!
Azért a melegebb helyek se mind olyan jók. különösen a végtelenül fülledt trópusi éghajlatok, vagy a kínzóan száraz sivatagok. És én is szeretem a mediterrán éghajlatot, de azért minél kisebb az esélye a hideg télnek, annál nagyobb az esélye a "túlélőshow" nyárnak (Sevilla környékén pár éve például már májusban összejött egy 40 foknál forróbb nap). A tél pedig sokfelé kellemetlen évszak, mert az emberek egyszerűen nem a leghidegebb néhány hétre optimalizálják az életüket. Pl. olyan helyeken, ahol a tél csak annyira hűvös, mint nálunk az október, hagyományosan nincs fűtés, hogy arra a néhány hétre, egy-két hónapra minek, inkább kibírják.
De azzal egyetértek, hogy a zord, havas, fagyos tél leginkább csak olyan embereknek szokott hiányozni, akik ebben nőttek fel.
Nem mindenki szereti a folyton napsütéses, meleg éghajlatokat, én pl.
nem bírnám ki hosszabb távon még egy mediterrán éghajlatú országban sem. Én pl. itthon irigykedek néha a skandinávokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!