Amatőr csillagászat Szegeden?
Köszönöm a választ! Fényesebb mélyég objektumokkal mi a helyzet? Mondjuk egy Orion köd vagy Fiastyúk? Tudom hogy a mélyég nagyrészt felejtős sajnos, csak hát önmagában a Naprendszer olyan kevésnek hangzik, van a Hold, van a Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, meg persze maga a Nap, kb ezeket lehet normálisan megfigyelni kistávcsővel ha jól értesültem. Ezek is csodálatosak persze, de ez 6 db objektum. Szóval nem akarok olyan távcsövet venni ami kifejezetten csak ezekre jó, főleg hogy szeretnék mobilis lenni vele, ha mégiscsak sikerül valahova kijutnom akkor szeretném ha ki tudnám használni. Jelenleg egy 130/650-es newton és egy 102/500-as refraktor között gondolkodok egyébként, kb ezt az árkategóriát szeretném megcélozni. Tudom, hogy nem a legolcsóbb, de mérlegeltem és ezt szeretném. Még szóba jöhet esetleg a 114/500-as is. Nézegettem ilyen kis flex dobsonokat is, csak hát ahhoz valami asztal kéne ami nem mindig lesz megoldható.
Bocs ha hosszúra nyújtottam, csak a teljes képet szeretném átadni :D
Ha mélyég a cél, akkor egyrészt érdemes kimozdulni a városból, másrészt nézz utána az asztofotózásnak, mert szemmel észlelve csalódás lesz. Pl:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!