Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem hagyjuk a biológiai...

Miért nem hagyjuk a biológiai evolúciót dolgozni?

Figyelt kérdés

Az ember beleszól az evolúcióba, így nem érvényesül a természetes és a szexuális szelekció úgy, ahogyan kell.

Egy sokkal szebb, és boldogabb világ lenne, ahol CSAK azok élnének, akik megfelelően tudtak alkalmazkodni a környezethez. Az alkalmatlanokat a szelekció egyszerűen kiselejtezte, ma meg patyolgatják őket.

2020. dec. 26. 16:16
1 2 3
 11/24 sadam87 ***** válasza:
80%

Ez a rövid hozzászólás megmutatja, hogy fogalmad sincs, hogyan működik a biológiai evolúció.

2020. dec. 26. 16:38
 12/24 A kérdező kommentje:

Hiába gúnyolódsz, én még a Vakcinából sem kérek.

Úgy vagyok vele, hogy ha jön a Covid, majd a szervezetem tönkre veri a kis férget.

2020. dec. 26. 16:40
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

"A Homo Sapiens istenné válna."

Szerintem Hitler kábé pontosan ugyanezt gondolhatta (csak ő a "Homo Sapiens Germanicusra" gondolhatott), miközben a Mein Kampfot irogatta.

"Az emberiségnek fejlődnie kell, és ehhez a biológiai evolúció a kulcs."

És ki mondta neked, hogy az most nincs?

2020. dec. 26. 16:41
 14/24 A kérdező kommentje:

Hitler csak a németeket akarta magasabb szintre juttatni.

Természetesen most is van evolúció, nekem már bölcsesség fogam sincs, így kicsit fejlettebb is vagyok. Viszont az evolúció nem tud úgy érvényesülni mind kellene. Mert inkább a kulturális evolúció az, nagyon megy.

Mindennek megvan a negatív eredménye is. Túlélépesedés + az emberiség hülyülése.

2020. dec. 26. 16:45
 15/24 anonim ***** válasza:
91%

"Természetesen most is van evolúció, nekem már bölcsesség fogam sincs, így kicsit fejlettebb is vagyok."

:DDDD

Én meg szintévesztő vagyok, mégis élek, tehát nekem már szinlátásra sincs már szükségem az érvényesüléshez, én már olyan magas szinten vagyok. Ehhez mit szólsz? Ez azért üti a te bölcsességfogadat.

"Viszont az evolúció nem tud úgy érvényesülni mind kellene. "

Szerintem az evolúció pontosan ugyanúgy működik, ahogy kell neki.

Mert mi is az evolúció? Replikáció, mutáció, szelekció.

Replikáció ugye van, még te is arra panaszkodsz, hogy egyre több az ember.

Mutációk vannak, hiszen senki sem pont olyan, mint a szülei, mindenki különbözik kisebb-nagyobb mértékben az őseitől.

Szelekció is van, amit leginkább a környezet irányit. Aki a jelenlegi környezetben nagyon jól érzi magát, az bizony jó eséllyel szaporodni is fog, aki meg nem, az meg kevésbé. Márpedig csak akkor érzi jól magát, ha jól tud alkalmazkodni a változásokhoz, mert a mai világ egy gyorsan változó világgá vált.

Szóval nem értem, miért is ne érvényesülne az evolúció?

2020. dec. 26. 16:56
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem úgy működik, ahogyan kell, mert a kultúra kidolgozott olyan módszerekez, hogy manapság már mindenféle ember tovább tudja adni a génjeit.

Ráadásul sok a beavatkozás a természet rendjébe is. Csúnya emberek széppé válnak, jönnek a dizájner baby-k stb...

2020. dec. 26. 17:06
 17/24 A kérdező kommentje:
A bűnözőket is a kultura termelte ki!
2020. dec. 26. 17:07
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

"A bűnözőket is a kultura termelte ki!"

A lopás, a rablás, az erőszak az állatvilágban is fellelhető mindenfelé. Igazából a kultúra miatt van sokkal kevesebb ezekből, mint az állatvilágban jellemző.

2020. dec. 26. 17:23
 19/24 A kérdező kommentje:

Akkor tévedtem :D

Én azért írtam ki ezt a kérdést, mert arra gondoltam, hogy az evolúció a bűnözőket kirostálná. Hiszen a bűnözőket gyakran nem ítélik el, megússzák a dolgokat. De aztán kissé ingerült lettem, így aztán magam is elvesztettem a fonalat.

BOCSÁNATOT KÉREK, ha valakit megbántottam!

Szégyellem magam! sziasztok!

2020. dec. 26. 17:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Tévedések előfordulnak, ezekért bocsánatot kérni nem kell. Megszégyenítésért kell.

Azonban kérdező, a problémasokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Az ember nem szól bele az evolúcióba!!!!! Azt elfogadom, hogy gyakran szeretne. Még gyakrabban azt hiszi, megtette. Nem tette meg, mert a termésszet törvényeit maximum megérteni lehet, majd pedig annak megfelelően viselkedni. Az ember a természet része, esélye sincs törvényeibe beavatkozni. Amire van, hogy olyan dolgot művel, amivel önmagának és a konkrét környezetének árt, de ez is a természet része. Az ember például csinálhat atomháborút, azzal se avatkozik semmibe, voltak annál nagyobb kataklizmák is a föld életében. Pedig az még csak a föld.

Amire te gondolsz, az az embernek társadalommá szerveződése, és egymást érintő cselekményei. Az evolúció nem ember léptékű. Azok az emberek, akikre gondolsz, létrejöttek. Le fogják élni az életüket, a sajátjukat. Az evolúció gondoskodott a problémádról: nem lesznek utódaik. A te problémád, az eltérő emberek egymás iránt érzett érzései, egymásra ható cselekményei. Az egysejtűek, az oroszlánok és az ember is hatnak egymásra. Mindig és mindenütt. Néha a másiknak jó ez, néha nem. De ennek az evolúcióhoz semmi köze, az jól működik. Amiről itt szó lehet, az mindössze annyi, rosszul értetted meg.

Amit a kérdésben felvetettél, az a TE problémád. De van egy csomó más ember, akinek ez nem probléma, hanem az élet sokszínűségének bizonyítéka, és éppen ezt élvezi benne. Az sajnálatos, ha te nem ebbe a csoportba tartozol. Mármint neked sajnálatos. Csak neked!

2020. dec. 26. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!