Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az Iter kudarcra van ítélve?

Az Iter kudarcra van ítélve?

Figyelt kérdés

Ezt állítja Egely György:

https://www.youtube.com/watch?v=nZSUDSQGFV0&t=183s

2020. dec. 25. 14:40
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%

Eközben most olvasom egy másik kérdésben, ez 2014-es válasz:

"Egely fröcsögött a tubeon hogy neki csak 200 millió HUF kéne rá és megcsinálná a fúziós erőművet otthon a garázsban, de az a gonosz magyar kormány nem ad neki. Akármelyik tehetősebb vállalkozó adna neki ennyit ha tényleg meg tudná csinálni!"

Na most akkor Egely szerint az ITER kudarc, de ő ugyanezt megcsinálta volna 6 éve 200 millából? Mármint ugyanezt a kudarcot vagy a sikert? :D : D:D

2020. dec. 25. 18:47
 12/30 A kérdező kommentje:

#10 Olyat nem mondott, hogy a hidrogénbomba kitaláció lenne, csak azt mondja, hogy a Nap nem gáz, hanem folyadék, ezért nem lehet fúzió a belsejében.

(ez nem az én véleményem, hanem az övé)

Aranyi Lacit nem ismerem.

2020. dec. 25. 18:49
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

"csak azt mondja, hogy a Nap nem gáz, hanem folyadék, ezért nem lehet fúzió a belsejében"

És ezt a fotelfizikusunk mivel bizonyítja? Vagy hogy jutott erre a felvetésre? :D

Nem ismered Aranyi Lászlót? Áhh, itt a pótolni való:

[link]

2020. dec. 25. 19:00
 14/30 A kérdező kommentje:

3:50-től mondja, hogy szerinte a Napnak nagyon határozott felszíne van, ezért nem lehet gáz.

Aztán pedig azt mondja, hogy a fúzió nem a belsejében, hanem a külső részén, a kromoszférában van.

Azt is mondja, hogy a felszínén 7000 fok van, míg a kromoszférában pedig 5 millió fok. Aztán kifejti, hogy az nem lehetséges, hogy a hőforrástól távolodva melegebb van, tehát ezért sem lehet fúzió a Nap belsejében.

Ezt a részt

3:50-től a 6. percig fejti ki.

Köszi a linket!

2020. dec. 25. 19:23
 15/30 anonim ***** válasza:
78%

"3:50-től mondja, hogy szerinte a Napnak nagyon határozott felszíne van, ezért nem lehet gáz."

Ezt még hallottam, utána nyomtam ki. De ezt ő miből állapította meg érted? Milyen eszközzel vizsgálta? Miért nem publikált róla? :D

2020. dec. 25. 19:26
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

"szerinte a Napnak nagyon határozott felszíne van, ezért nem lehet gáz"

A Nap "felszíne" (mondjuk a fotoszférája?) és a mélyebb rétegei nem tudom, miért kell azonos halmazállapotúnak lennie, ez vajon miből következik. Legközelebb a gázbolygókról fogja ugyanezt állítani? És mikor felejtette el, mi az a plazma? Mert valamikor biztos tudta.

"A fotoszféra (görög: a fény gömbje) a Nap látható felszíne, a naplégkör legalsó rétege, ahonnan a Nap látható fényének túlnyomó része – több mint 90%-a[38] – származik. Lényegében a csillagunkban termelődött energia ebben a rétegben sugárzódik szét fény formájában. Ez a réteg egy rendkívül vékony (a napbelső és -légkör messze legvékonyabb egysége), mindössze néhány száz kilométer vastag réteg"

[link]

2020. dec. 25. 19:42
 17/30 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, téged érdekelnének életvezetési tanácsok mondjuk olyan ismerősödtől, aki évről évre mélyebbre süllyed a szerfüggőségben? Gyanítom, hogy még akkor sem, ha véletlen valamiben igaza lenne. Egyszerűen nem lennél rá kíváncsi egy fél mondat erejéig sem.

Egely ugyanez a természettudományokban. Van valami, amit úgy hívnak: hitelesség. Abból pedig neki ezen a téren semennyi nincs, zéró.

2020. dec. 25. 19:43
 18/30 anonim ***** válasza:
78%
Nem akarok gonoszkodni Egelyvel, mert amúgy biztos egy értelmes ember, de az a gyanúm, hogy ahogy csökken az esélye, hogy tudományos alapon megváltsa a világot, úgy fordul ő is szép lassan az ezotériára és áltudományra vevő közönség felé.
2020. dec. 25. 19:46
 19/30 anonim ***** válasza:
84%

"Azt is mondja, hogy a felszínén 7000 fok van, míg a kromoszférában pedig 5 millió fok. Aztán kifejti, hogy az nem lehetséges, hogy a hőforrástól távolodva melegebb van, tehát ezért sem lehet fúzió a Nap belsejében."

Már ~50 éve is sejtették, hogy a jelenségre az Alfvén-hullámok a magyarázat, de ezt nemrég kísérletileg is igazolták. Nem néztem végig a videót (nem bírtam, mert annyira óvódás szintű a logikája és porszívóügynökös a stílusa), szóval kérdés, hogy erről is említést tett-e.

[link]

[link]

2020. dec. 25. 20:25
 20/30 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem Egely tesz fel ide kérdéseket néha, aztán emelgeti ki évekig.

Valószínű, hogy az oldal szerkesztői tudják ezt, és ezért nem teszik át az ezotériába.

2020. dec. 25. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!