Ha valóban léteztek óriások (óriás emberek), akkor miért áltudomány evvel foglalkozni?
11-es:
" De a Biblia például ír arról, hogy régen óriások éltek."
Hol vannak a sírok? Hol vannak a régészeti bizonyítékok? Feljegyzések, rajzok? Hol vannak a leszármazottaik?
A Biblia ír sok más baromságot is, mint úgy általánosságban a vallási könyvek.
14-es égetés során a csontok nem, vagy csak részlegesen égnek el, ez semmit nem bizonyít (ugyanakkor az égetéses temetés is csak egy spekuláció), a fém leletek pedig igencsak megmaradnak, ez sok dologtól függ. A jelenleg ismert legidősebb fém tárgy, egy 6000 éves rézből készült ár (vagy lyukasztó), amit Izrael területén találtak a régészek. Hasonló korú lenből készült női ruhát is találtak már.
Jelenleg semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy valaha is óriások járták volna a Földet. Törpék, vagy hobbitok annál inkább, ugyanis találtak egy olyan emberfajt (homo floresiensis), ami kb. 50.000 évvel ezelőtt halt ki az indonéziai Flores szigetén. Átlagmagassága 1 méter körül volt.
A legnagyobb ismert, kihalt emberszabású pedig a gigantopithecus volt, ami kb. 300.000 éve halt ki. Magassága 2-4 méter, tömege pedig 200-300 kg közötti volt.
#12-es: nézd, én a 194 centimmel nem mentem át a kollégák óriástesztjén. Szerinted a Biblia óriásnak mondott volna? Na, léccilécci!
Jó, komolyan: a bibliai szöveg szerintem egyszerűen arra utal, hogy ijesztően nézett ki az ellenséges hadsereg, amely tele volt tagbaszakadt, veszélyes kinézetű fickókkal.
Tudtommal hamvasztással kapcsolatos leletek nincsenek. Oké, nem égnek el a csontok, de nem is maradnak meg. Ahhoz, hogy az utókor meg tudja találni, el kell temetni. Persze természetes módon is a föld alá kerülhet, de a lényeg, hogy fénytől és oxigéntől elzárt környezetbe kerüljön. Bár a tenger sem őrzi meg az emberi maradványokat, szóval lényegében kicsi az esélye, hogy valakinek a maradványai évszázadokig megmaradjanak.
Létezett egy nép, a vendol, amit egy arab történetíró dokumentált. Valamiért nem tartotta őket embernek, csak emberszerűeknek. Európa északi részén éltek barlangokban és kannibálok voltak. Tulajdonképpen film is készült róluk, a címe: Tizenharmadik harcos. Ez a film a történetíró kalandjait eleveníti meg. De a vendol-ból nem találtak egyetlen leletet sem, mert nem temetkeztek. Legalábbis úgy tudom. Persze nem óriások voltak, csak nyomtalanul eltűntek.
Az, hogy ma sok a magas ember, az leginkább a mesterséges kajákban található adalékanyagoknak köszönhető. Pontosabban a növesztő anyagokat az állatok kapják, de a húsukban megmarad és megesszük. De a 190 centi szerintem még az ókorban sem volt nagyon feltűnő. Persze ha a kínait az európaival összehasonlítom, akkor van egy fejnyi magasságkülönbség. De a núbiaiak vagy az arabok nem éppen alacsonyak. A Biblia pedig határozottan óriásokról ír.
Akkor olvasd a bibliát, a tények pedig mehetnek a levesbe.
A probléma ez a valláskárosultakkal, hogy a fantáziából képtelenek kilépni, mert a valóság számukra túl kellemetlen. Hollywoody filmekre hivatkozni... Darwin segíts...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!