Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Le tudom fényképezni a hullócs...

Le tudom fényképezni a hullócsillagokat?

Figyelt kérdés
Ma este lesz a legtöbb hullócsillag. Nincs olyan hú de jó féyképezőm, de 1 hullócsillagot minimum szeretnék lekapni. A fényképezőm: Samsung S760 és 7.2 megapixeles. ha valaki ért az ilyenekehez és ilyen fényképezője is van akkor segíthetne beállítani pl h milyen módok kellenek mit kell a hullócsillaghoz beállítanom.. pl vakut rá kell e kapcsolni vagy nem, mennyire közelitsek rá, éjszakai mód vagy valami. köszönöm előre is.
2010. aug. 12. 11:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Le. De olyan fényképezőgép kell hozzá ami legalább egy percig tud exponálni, és persze egy állvány...
2010. aug. 12. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom a te géped csak 8mp-et tud max exponálni. Ez elég kevés, de ha netán pont beleesik egy hullócsillag, akkor szerencséd van...
2010. aug. 12. 12:25
 3/9 A kérdező kommentje:
és milyen funkciókat kell hozzá bekapcsolnom?
2010. aug. 12. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehetséges 8mp alatt elég fényt összeszedni egy normális képhez...
2010. aug. 12. 13:09
 5/9 anonim ***** válasza:
A max záridőt kell bekapcsolni és végtelenre kellene állítani a lencsét ha van manuális élességállítás rajta ha nincs akkor nem fog menni. Vakut minek kapcsolnád be?
2010. aug. 12. 13:09
 6/9 A kérdező kommentje:
azt nemszeretem a gépembe hogy ha nincs rákapcsolva a vaku (nem remeg a kezem) elmosódik.. bár este még ugyse látszana belőle semmi.. am éjszakai mód kell rá? azt sose értettem hogfy minek van ugyan olyan képet csinál ha rajta van ha nincs:S
2010. aug. 12. 13:20
 7/9 anonim válasza:
Hú ez negem is érdekelne. Nekem Samsung ES20 gépem van. Ezzel lehetséges lenne?
2010. aug. 12. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:
ilyen kis gépekkel nem lehet csinálni mint pl a samsung csak komolyabbakkal ahol egyeprces záridőt lehet állítani vagy még többet, a vakud kb 4-5 méterre villan el nyilván 2000 km re nem fog hatni úgyhogy tökmindegy hogy remeg e a kazed egyébként kézből nem lehet eleve lekell tenned földre ha nincs állványod és úgy vagy távkioldóval vagy késleltetéssel exponálni legnagyobb záridőt beállítani és legnagyobb rekeszt iso érzékenységet is amennyire lehet levenni hogy ne legyen zajos, ha ezeket nem lehet a gépen beállítani nem tudsz ilyen képet csinálni
2010. aug. 13. 11:53
 9/9 Gravity01 ***** válasza:
Állvány, magas ISO, alacsony f-szám( tág blende) ,élesség = végtelen, zársebesség 5 vagy több másodperc-nagyon nem számit mert a hullócsillag nem állandó fényű(1-2 másodperc)
2010. aug. 15. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!