Az lehetséges hogy a "Stellarium" programmal előre meg tudjam nézni a hullócsillagokat?
Figyelt kérdés
Letöltöttem a Stellarium programot és előrepörgettem az időt Budapesten. Beállítottam a hullócsillagok valamilyen számát, és néztem hogy a Hold mikor ér délre. Miután visszakapcsoltam jelen időbe ( holnap háromnegyed egy körül) özönlöttek a hullócsillagok a Hold körül. Tehát arra gondoltam hogy ha a progi tudja mikor lesz a Hold délen akkor lehetséges hogy tudja mikor lesznek hullócsillagok? Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak reménykedek. Egyébként tudom hogy nem háromnegyed 1 körül fognak özönlni hanem folyamatosan.2011. aug. 13. 21:56
1/3 anonim válasza:
Szia!
Nem tudod megnézni a hullócsillagokat, hiszen ez nem kamera. Csak a csillagok és bolygók mozgásait tudja mutatni, azt nem tudja megjósolni, hogy mikor honnan mennyi hullócsillag jön.)
De van egy olyan opció a beállításoknál, hogy milyen sűrű meteorrajt akarsz látni. Állítsd a legnagyobbra, és nézegesd. Nem olyan, mint az igazi, de látványnak nem rossz.
2/3 anonim válasza:
Elképzelhető, hogy a program "tudja" hogy a Perseidák pályáját mikor keresztezi a Föld, de hogy tételesen nem fogod benne megtalálni a hullócsillagokat, az garantált.
Maximum azt jelezheti, hogy ilyenkor sűrűn elő szoktak fordulni a hullócsillagok.
Pedro
3/3 A kérdező kommentje:
1. válaszoló: Igen azt állítottam be:) köszi mindkettőtöknek, erre voltam kíváncsi:) Pedro főleg a tiedre:)
2011. aug. 13. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!