Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor tér vissza az egész...

Mikor tér vissza az egész világ a megszokott normalitásba?

Figyelt kérdés
2020. nov. 28. 13:14
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

31

Ezeket bizonyítani is kéne barátom!

2020. nov. 30. 11:21
 32/43 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező!

Emlékszel még szept. 11-re?

Na, utána mikor tért vissza a világ a "megszokott normalitásba" ?

No, ugyanakkor fog most is.

2020. nov. 30. 11:35
 33/43 anonim ***** válasza:
Az Einstein-elméletem bizonyítékai ott vannak a tieid mellett.
2020. nov. 30. 12:42
 34/43 A kérdező kommentje:

34

Túlzásokba estél.

Én nem csak dobálóztam a hülyeségekkel hanem logikailag levezettem.

Ebben pedig nincs semmilyen logikai levezetés csak maró gúny!

2020. nov. 30. 12:47
 35/43 sadam87 ***** válasza:
60%

"Én nem csak dobálóztam a hülyeségekkel hanem logikailag levezettem."

XD XD XD XD XD XD

2020. nov. 30. 12:49
 36/43 A kérdező kommentje:

36

Nem biztos, hogy egyetértesz, de még nem kaptam olyan hozzászólást amely cáfolna a logika helyességét!

2020. nov. 30. 12:57
 37/43 sadam87 ***** válasza:

Mondjuk a 27. válaszomra egy betűt nem sikerült reagálni...

2020. nov. 30. 13:10
 38/43 anonim ***** válasza:
84%

9, 11, 12, 19, 20, 27, 28-as válaszokban találsz elegendö értelmes ellenérvet, magyarázatot hogy miért nem állja meg a helyét amit gondolsz.

A járvány elleni védekezésnek vannak követelményei. A jelenlegi járvány miatt kialakult helyzetet az magyarázza, hogy egy új fajta kórokozó ütötte fel a fejét, amire nincs (eddig nem volt) még ellenszer. Ha figyeltél volna észrevetted volna, hogy emellett a vírus rendkívül gyorsan és intenzíven terjedt el az egész Földön. Ez azért van, mert hála Istennek ma már bárki bárhova gyorsan és megfizethetö összegért eljuthat. Véleményem szerint a COVID járvány azt mutatta meg az EMBERISÈGNEK, hogy a jelenlegi járvány-, és betegségmegelözési és kezelési rendszerünk el van maradva attól a szinttöl, ami ilyen mértékü mozgás mellett hatékony és szükséges lenne. A meghozott intézkedéseket inkább tartom a régi bevált (de napjainkban elégtelen) módszerek, és a pánikszerü tehetetlenség és kapkodás, valamint megoldáskeresés egyvelegének. Biztosra veheted, hogy ha a védöoltás beválik, és lesz gyógymód a SARS-CoV-2 / COVID-19 (nem hiába pontosítok, jelenleg ez terjed, lesz majd másik) attól a korlátozások feloldása után is jó ideig hallani fogunk még arról, hogy új fajta védekezési rendszert kell létrehoznunk a hasonló esetek kezelésére, mert a jelenlegi nem megfelelö. A maszkviselési kötelezettség, közösségi programok korlátozása, karantén és társai pedig alapvetö hozzáállásnak kellene legyenek egy ilyen helyzetben, azzal szemben, hogy "én nem vagyok beteg miért nem mehetek diszkóba, tegyünk lakatot az öregekre és betegekre akkor nem kapják el a CSAK hordozóktól".

Végezetül hozzátenném azt a nem jelentéktelen tényt, hogy hálát adhatunk azért, hogy egy CSAK 1%-os halálozási rátájú, föleg 65 év feletti korosztályra és legyengült immunrendszerü emberekre veszélyes, egészséges felnöttek és gyerekek számára (eltekintve a ritka kivételektöl) enyhe tünetekkel átvészelhetö betegség ütötte fel a fejét.

Gondolkozz el azon, milyen állapotok uralkodnának ha egy, a középkori lepra, bubópestis, kolera, vagy sárga láz szintü járvány ütötte volna fel a fejét ellenszer nélkül és ilyen ütemü terjedéssel.

A gazdaság nem lett bedöntve, csak kicsit lelassult az elmúlt idöszakban, van pénzkiesés, de nem döl össze a világ. Ha csúnya háttérösszeesküvés lenne nem oldoták volna meg az online-tanítást, az otthonról dolgozás lehetöségét (ezzel védve azokat akiknek muszáj bemenni). A munkahelyek elvesztése járulékos dolog, és országonként változó, azok gazdasági helyzetétöl függ. Ahol eddig sem volt fix egy munkahely ott lehetnek ebböl bajok, egy gazdagabb országban nem veszítik el ettöl az emberek a munkájukat, a cégeknek sem kell bezárni, csak egy ideig meg kell húzni a nadrágszíjat. Tény hogy jelenleg pang a turizmus és a szórakoztatóipar, de ez pont egy olyan ágazat ami azonnal beindítható, és nagyon gyorsan eléri a korábbi szintet.

De ha felmutatsz egy közgazdász diplomát egy nemzetközi piac szakiránnyal, hinni fogok neked.

Ne haragudj, de a "logikailag levezetett" összeesküvésed mögött nem sok alapot találok, semmi jele annak, hogy bármely szemszögböl lenne mélyebb belelátásod azokba a dolgokba amiket fehozol. Számomra ezek mind híradónézés, kocsmapolitika, elégedetlenség, meg nem értés és ellenség keresés kotyvaléka, mindenféle tudományos, szakmai, vagy gyakorlati háttér nélkül, egy-egy valahol olvasott cikkböl levezetve mindent. Annak az igényét is hiányolom, hogy több forrásból értesülj a dolgokról, és ez által ha tényleg így is gondolod rendes érveket tudnál felozni.

2020. nov. 30. 15:24
 39/43 anonim ***** válasza:
valamit töröltek, a válaszok számai egyel kisebbek
2020. nov. 30. 15:25
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: "A több évre négy fal közé szorított, szórakozástól, társasági élettől megfosztott emberek mivé válnak? Mi lesz fizikai és mentális egészségünkkel?

Meg ez: : "Nem nehéz elképzelni milyen következményei vannak a mentális betegségeknek, mozgásszegény, ingerszegény életmódnak hosszú távon."

Kérdező, a magam részéről az elmúlt 5 évben talán ha 5 alkalommal hagytam el a lakást, akkor is orvoshoz mentem, mert szklerózisban szenvedek. Meg még egy súlyos gerincproblémában.

De nem lettem sem depressziós, sem mentálisan sérült, stb.

Igen, tudom, szerencsés vagyok.:D Azt meg mindenképpen el kell mondanom, hogy jelenleg még nincs szó több évről, és az, hogy este 8- hajnali 5-ig nem mehet ki az ember, hát...azért lásuk be, hogy amíg dolgozni tudtam, amúgy sem nagyon jártam ki ebben az időintervallumban.

És idén én is maszkban mentem, egyáltalán nem éreztem magam korlátozva semmiben.(Nem ideértve a saját fizikai korlátaim.)

Az emberekkel való kommunikációban pedig a szem a legfontosabb. Azt meg ugye nem takarja a maszk.

honnantudhatnám: az Einsteines hozzászólásod hatalmas.:DDD

sadam87:"Én nem csak dobálóztam a hülyeségekkel hanem logikailag levezettem."

XD XD XD XD XD XD ---> ezen is kb. vistottam a röhögéstől.:DDD

2020. dec. 4. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!