Hogyan működik a gravitáció?(miért húz lefele)
". A Higgs-bozon az önmagával és a többi részecskével való kölcsönhatásaival tömeget „kölcsönöz” az anyagi részecskéknek és a közvetítő részecskék egy részének."
Ezért kutatták annyira tudtommal.. de nem vagyok nagy fizikus..
"Ha kissé módosítjuk a kérdést" De miért tennénk?
Ritka kivétel de ez a kérdés így jó komplett és megválaszolható.
Én sem vagyok fizikus, de szeretek a témában nézelődni.
- Higgs-bozon, graviton és egyéb iszonyatok:
Nekem ennek problematikáját úgy vázolták fel hogy ha vesszük pl a Föld - Hold párost és mindkettő kibocsájtaná a másik felé a maga "gravitációs" részecskéit bozonjait stb azoknak a másik égitest felé való puszta haladásból lenne egy jelentős kinetikus energiája is vagyis egy elfelé lökő hatása is, hacsak maga a részecske nem képvisel negatív energiát.
Ami viszont fizikailag lehetetlen.
Maradjunk annyiban hogy a tömeg meggörbíti a téridőt.
Hogy ezt hogyan teszi nem tudja még senki sem.
Amit tudunk hogy a
- gravitáció(a gravitációs hullámok) "csak" fénysebességgel terjed.
- A végtelenbe hat, persze arányosan gyengülve.
- Továbbá árnyékolhatatlan is.
- És egypólusú.
Ezek miatt szerintem joggal feltételezhetjük hogy nem közvetítő részecskékről van szó legalábbis tuti nem tömeggel rendelkezőekről.
Illetve a végtelenbe hatás miatt lehetne rokona az elektromágneses hatásoknak de semmiképp nem ekvivalens vele mert azt meg az árnyékolhatatlanság és egypólusúság kizárja.
Tehát a foton és hasonló quázi "részecskék" is ki vannak zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!