Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan működik a gravitáció?(m...

Hogyan működik a gravitáció?(miért húz lefele)

Figyelt kérdés
Mi az oka annak, hogy a gravitáció lefele húz?
2020. okt. 16. 10:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

". A Higgs-bozon az önmagával és a többi részecskével való kölcsönhatásaival tömeget „kölcsönöz” az anyagi részecskéknek és a közvetítő részecskék egy részének."

[link]

Ezért kutatták annyira tudtommal.. de nem vagyok nagy fizikus..

2020. okt. 17. 12:47
 12/14 anonim ***** válasza:
(sőt kicsi se:)) )
2020. okt. 17. 13:06
 13/14 EagleHUN ***** válasza:

"Ha kissé módosítjuk a kérdést" De miért tennénk?

Ritka kivétel de ez a kérdés így jó komplett és megválaszolható.

2020. okt. 17. 13:47
 14/14 EagleHUN ***** válasza:

Én sem vagyok fizikus, de szeretek a témában nézelődni.

- Higgs-bozon, graviton és egyéb iszonyatok:

Nekem ennek problematikáját úgy vázolták fel hogy ha vesszük pl a Föld - Hold párost és mindkettő kibocsájtaná a másik felé a maga "gravitációs" részecskéit bozonjait stb azoknak a másik égitest felé való puszta haladásból lenne egy jelentős kinetikus energiája is vagyis egy elfelé lökő hatása is, hacsak maga a részecske nem képvisel negatív energiát.

Ami viszont fizikailag lehetetlen.

Maradjunk annyiban hogy a tömeg meggörbíti a téridőt.

Hogy ezt hogyan teszi nem tudja még senki sem.

Amit tudunk hogy a

- gravitáció(a gravitációs hullámok) "csak" fénysebességgel terjed.

- A végtelenbe hat, persze arányosan gyengülve.

- Továbbá árnyékolhatatlan is.

- És egypólusú.

Ezek miatt szerintem joggal feltételezhetjük hogy nem közvetítő részecskékről van szó legalábbis tuti nem tömeggel rendelkezőekről.

Illetve a végtelenbe hatás miatt lehetne rokona az elektromágneses hatásoknak de semmiképp nem ekvivalens vele mert azt meg az árnyékolhatatlanság és egypólusúság kizárja.

Tehát a foton és hasonló quázi "részecskék" is ki vannak zárva.

2020. okt. 17. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!