A szénsavas ásványvíz egyetlen buborékát hány darab CO2-molekula alkothatja?
"legkésőbb fél napon belül megtettem volna akár én, akár valaki más."
Akkor mért nem tetted meg?!
Csak a duma megy megint megfogható eredmények nélkül.
Én közel 2000 embernek sgítettem már itten ingyen, ne te legyél az aki szapulni próbál engem, ha meg nem tetszik a stílusom akkor fordulj a moderátorhoz.
"Csak a duma megy megint megfogható eredmények nélkül.
Én közel 2000 embernek segítettem már itten ingyen, ne te legyél az aki szapulni próbál engem, ha meg nem tetszik a stílusom akkor fordulj a moderátorhoz."
Amúgy a kategória toplistája alapján nem vagy olyan szuper hasznos (59. hely). Az ennél a kérdésnél válaszolók közül sadam87 és én (kovi707) top 10 vagyunk.
"húzd föl magadnak a top 10-et, bármikor kiállok veled kémiából"
Bocsánat rosszul fogalmaztam
bármikor leverlek kémiából - így helyes.
14
"húzd föl magadnak a top 10-et, bármikor kiállok veled kémiából"
Szakmailag valószínűleg egyikünk sem ír sok tévedést. A segítségnyújtásnak, magyarázatnak viszont van egy jelentős humán oldala is. Pedagógiából, didaktikából, tudománykommunikációból álljál ki velem.
Srácok, ne veszekedjetek! Rajtatok kívül mások már nem is mertek írni :(
Pedig az első néhány választ nagyon köszöntem!
Amúgy én biológus hallgató vagyok, sok és sokféle kémiát is hallgattam már.
A képleteket és jelenlétüket ismerem, de pl. a Boltzman-állandót belevonni és azzal átalakítani már nem jutott eszembe.
Maga a kérdés onnan jött, hogy a multiverzum igazolására való folytonos inflációról olvastam, amit egyesek áramló szuszpenzióval modelleztek. Erről ugrott be a bugyogó ásványvíz, azután pedig az, hogy habár a buborékok aprók, milliárdnyi molekula van bennük.
Izé, nem ott kéne kezdeni, hogy hány darab CO2 molekula "vízmentes", a víztől felületi feszültséggel rendelkező felülettel elválasztott csoportját nevezhetjük már buboréknak?
Mert ha ez megvan, akkor a válasz is megvan. Függetlenül attól, hogy esetleg csak elektronmikroszkóppal látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!