Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szénsavas ásványvíz egyetlen...

A szénsavas ásványvíz egyetlen buborékát hány darab CO2-molekula alkothatja?

Figyelt kérdés
Biztos nem csak 1, egyetlen CO2-molekula nem látható. Vajon mennyi lehet egyetlen buborékban?

2020. okt. 2. 23:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%

"legkésőbb fél napon belül megtettem volna akár én, akár valaki más."

Akkor mért nem tetted meg?!

Csak a duma megy megint megfogható eredmények nélkül.

Én közel 2000 embernek sgítettem már itten ingyen, ne te legyél az aki szapulni próbál engem, ha meg nem tetszik a stílusom akkor fordulj a moderátorhoz.

2020. okt. 4. 10:11
 12/19 anonim ***** válasza:

11

[link]

2020. okt. 4. 11:44
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

"Csak a duma megy megint megfogható eredmények nélkül.

Én közel 2000 embernek segítettem már itten ingyen, ne te legyél az aki szapulni próbál engem, ha meg nem tetszik a stílusom akkor fordulj a moderátorhoz."

Amúgy a kategória toplistája alapján nem vagy olyan szuper hasznos (59. hely). Az ennél a kérdésnél válaszolók közül sadam87 és én (kovi707) top 10 vagyunk.

2020. okt. 4. 11:50
 14/19 anonim ***** válasza:
32%
húzd föl magadnak a top 10-et, bármikor kiállok veled kémiából
2020. okt. 4. 12:03
 15/19 anonim ***** válasza:
32%

"húzd föl magadnak a top 10-et, bármikor kiállok veled kémiából"

Bocsánat rosszul fogalmaztam

bármikor leverlek kémiából - így helyes.

2020. okt. 4. 12:07
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

14

"húzd föl magadnak a top 10-et, bármikor kiállok veled kémiából"

Szakmailag valószínűleg egyikünk sem ír sok tévedést. A segítségnyújtásnak, magyarázatnak viszont van egy jelentős humán oldala is. Pedagógiából, didaktikából, tudománykommunikációból álljál ki velem.

2020. okt. 4. 12:12
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha általános iskolás korodtól kezdve porrá alázó tanáraid lettek volna, most sehol nem lennél kémiából, rég megutáltad volna.
2020. okt. 4. 12:15
 18/19 A kérdező kommentje:

Srácok, ne veszekedjetek! Rajtatok kívül mások már nem is mertek írni :(

Pedig az első néhány választ nagyon köszöntem!

Amúgy én biológus hallgató vagyok, sok és sokféle kémiát is hallgattam már.

A képleteket és jelenlétüket ismerem, de pl. a Boltzman-állandót belevonni és azzal átalakítani már nem jutott eszembe.

Maga a kérdés onnan jött, hogy a multiverzum igazolására való folytonos inflációról olvastam, amit egyesek áramló szuszpenzióval modelleztek. Erről ugrott be a bugyogó ásványvíz, azután pedig az, hogy habár a buborékok aprók, milliárdnyi molekula van bennük.

2020. okt. 4. 13:31
 19/19 Wadmalac ***** válasza:

Izé, nem ott kéne kezdeni, hogy hány darab CO2 molekula "vízmentes", a víztől felületi feszültséggel rendelkező felülettel elválasztott csoportját nevezhetjük már buboréknak?

Mert ha ez megvan, akkor a válasz is megvan. Függetlenül attól, hogy esetleg csak elektronmikroszkóppal látható.

2020. okt. 5. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!