Földön kívüli élet felfedezés esetén melyikre van nagyobb esély,hogy milyen életet találunk?
Nem nagyon értem, mit értesz ammónia alapú élet alatt. Pláne a szénalapúval összevetve.
A szilícium valószínűleg nem alkalmas az élet alapjának, mert a hosszú szilícium láncok általában nem stabilak. (Bár a földitől jelentősen eltérő környezetben nem kizárható, hogy elég stabilak lehetnek.)
Bármilyen alapú lehet.
Az hülyeség, hogy szén alapú lehetne leginkább, mert ugyan miért is?
Például azért, mert a szénnek több vegyülete ismert, mint az összes többi elemnek együttvéve.
Amint létre tudunk hozni nem szén alapon egy aminosav vagy fehérje szinten aktív és hasonló méretű óriásmolekulát, átteszem a voksom a szénről az "akármire".
Addig a szén nyert.
Sadam87: a kulcsszó az "ismert". Persze hogy többet ismerünk, ha egyszer itt ez van,ezt vizsgálhatjuk.
De aki ebben tippelni akar, az világosan megmutatja, nem tudja,miről beszél. Amit nem ismerünk, nem mondhatjuk meg az előfordulási valószínűségét. Amiből valamit ismerünk, ott lehet tipp. De kizárólag alapos ismeret esetén releváns.
Nem kérdező, az esélylatolgatás merőben fikció, semmi alap nincs a megítélésére. A tudományos ismeret nem szavazás kérdése, hanem kutatásé.
"Persze hogy többet ismerünk, ha egyszer itt ez van,ezt vizsgálhatjuk."
Mert a szervetlen anyagokat nem vizsgálják??? Itt nincsenek szervetlen anyagok??? Vagy mégis mit akarsz kihozni ebből?
Tökéletesen igaza van.
Te nem tudhatod, hogy másutt, más közegtben, más hőmérsékleten milyen folyamatok zajlanak vagy zajlottak le.
Akadhatnak olyan életformák, amelyek nem igénylik szerves anyagok jelenlétét, vagy olyanok, amelyek más alapokra épülnek. Te nem ismered csak a szén alapút, így el sem tudsz képzelni mást, holott, miért ne lehetne?
Ugyanabban a betegségben szenvedsz, amiben mások, az emberek többsége. A szűklátókörűségben és a fantáziátlanságban, az önzésen és önhittségen kívül.
Bocsánat, ez nekem szólt? Ha igen, megmutatnád, én hol írtam olyat, hogy nem létezhet nem szerves anyagokon alapuló élet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!