A vénuszra költözhetünk, ha itt beüt a krakh?

"Túl sokra értékelik az egyéni ember életet a kutatók, meg a NASA, stb."
Te hogy mondhatsz ilyet??

Miért ne mondhatnék?
Szólásszabadság van...
Hagy döntse el mindenki maga, hogy mennyire értékeli a saját életét és ilyen esetleges tudományos áttörésért áldozná azt fel... Nem azt írtam, hogy kényszerítsünk embereket az utazásra.
Én pl. az űrkutatáshoz egy büdös nagy paraszt vagyok, de engem annó simán kilőhettek volna lajka helyett is, vállalkoztam volna rá...
Stb.

#20 Válaszadó! "Melyik az egyszerűbb? A vízkérdést megoldani a felhővárosokban a Vénusz légkörében, vagy az oxygén és iható víz kérdését, valamint a nagyobb földtől való távolságból adódó problémákat megoldani a Marson?"
A Marsra kevesebb üzemanyaggal lehet eljuttatni egy "csomagot" a nagyobb távolság ellenére. Ez egyike az égi mechanika érdekességeinek. A Newton képlet /r^2 részéből ered.
A másik problémája a Vénusznak a gyenge mágneses tér. a Naptól kap bőven ionizált részecskéket, és gyakorlatilag nincs Van Allen öv.

Egyelőre hátrébb az agarakkal, bármelyik bolygón fedeznek fel ottani életet, helyből vissza lesz fogva az odakolbászolás, a szennyezést kerülendő.
Márpedig a Vénusz légkörében éppen megtalált foszfin élet jelenlétére utalhat.

De egyébként itt miért ütne be a krakh?
Az MI átveszi a hatalmat? Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!