Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A vénuszra költözhetünk, ha...

A vénuszra költözhetünk, ha itt beüt a krakh?

Figyelt kérdés
Ha teljesen lelakjuk a Földet vagy az MI átveszi a hatalmat, akkor a Vénuszra menekülhetünk? [link] Mit gndólsz?
2020. szept. 14. 10:21
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
69%

"Túl sokra értékelik az egyéni ember életet a kutatók, meg a NASA, stb."

Te hogy mondhatsz ilyet??

2020. szept. 14. 16:30
 22/43 anonim ***** válasza:
0%

Miért ne mondhatnék?

Szólásszabadság van...

Hagy döntse el mindenki maga, hogy mennyire értékeli a saját életét és ilyen esetleges tudományos áttörésért áldozná azt fel... Nem azt írtam, hogy kényszerítsünk embereket az utazásra.

Én pl. az űrkutatáshoz egy büdös nagy paraszt vagyok, de engem annó simán kilőhettek volna lajka helyett is, vállalkoztam volna rá...

Stb.

2020. szept. 14. 16:37
 23/43 anonim ***** válasza:
0%
Felhővárosok a Vénuszon reálisabb élettér az ember számára, mint a Mars. A Vénusz gravitációja elég hasonló a Földéhez. Más bolygóra költözni egyébként sem jó ötlet, hacsak nem a Föld "ikertestvére", mert az ideális élettér a Föld, és annak egy mesterséges "utánzatát" csak az űrben lehet létrehozni, űrállomások formájában.
2020. szept. 14. 19:44
 24/43 anonim ***** válasza:
11%
Űrállomásokon nem tudsz összehozni mesterséges gravitációt, sehogy.
2020. szept. 14. 20:55
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem tudok, de utánozni igen: [link] És még ezernyi ehhez hasonló elképzelés létezik.
2020. szept. 14. 21:22
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
És minek kell történni, hogy egy vénuszi felhőváros reális alternatíva legyen egy földi hegyi/felhő/bunker várossal szemben?
2020. szept. 14. 23:14
 27/43 anonim ***** válasza:
100%

#20 Válaszadó! "Melyik az egyszerűbb? A vízkérdést megoldani a felhővárosokban a Vénusz légkörében, vagy az oxygén és iható víz kérdését, valamint a nagyobb földtől való távolságból adódó problémákat megoldani a Marson?"

A Marsra kevesebb üzemanyaggal lehet eljuttatni egy "csomagot" a nagyobb távolság ellenére. Ez egyike az égi mechanika érdekességeinek. A Newton képlet /r^2 részéből ered.

A másik problémája a Vénusznak a gyenge mágneses tér. a Naptól kap bőven ionizált részecskéket, és gyakorlatilag nincs Van Allen öv.

[link]

2020. szept. 15. 00:25
 28/43 anonim ***** válasza:
24%
De egyébként csak rosszul járnánk vele,ha odaköltözn3nk,mert amikor a Nap vörös óriás lesz,akkor a Vénuszt úgy bekapja,ahogy csak van.
2020. szept. 15. 07:30
 29/43 Wadmalac ***** válasza:
100%

Egyelőre hátrébb az agarakkal, bármelyik bolygón fedeznek fel ottani életet, helyből vissza lesz fogva az odakolbászolás, a szennyezést kerülendő.

Márpedig a Vénusz légkörében éppen megtalált foszfin élet jelenlétére utalhat.

2020. szept. 15. 07:51
 30/43 anonim ***** válasza:
64%

De egyébként itt miért ütne be a krakh?

Az MI átveszi a hatalmat? Nem.

2020. szept. 15. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!