Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha egy lakás egyértelműen...

Ha egy lakás egyértelműen háziállat nélkül költözhetőnek van meghirdetve, akkor miért jelentkeznek tucatjával kutyások, macska sok?

Figyelt kérdés

Sógornőm lakását akarjuk kiadni, aki semmiképp nem enged állatot a lakasba. Erre folyamatosan bepróbálkoznak, csak egy kicsi kutya, csak egy szobatiszta, csak ilyen-olyan.

Ennyire nem tudnak értelmezni az emberek egy hirdetést?

2020. júl. 27. 07:19
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Mert kevesebb a nekik való albérlet és bepróbálkoznak. Egyébként sok embernél különb az állat.
2020. júl. 27. 08:27
 2/9 anonim ***** válasza:
25%
1. Ez önkritika volt nálad.
2020. júl. 27. 08:44
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Mert hátha mégis. Udvariasan megmondjátok, hogy nem, komolyan gondoltátok az állatmentességet.
2020. júl. 27. 09:36
 4/9 anonim ***** válasza:
83%
#2 Nem önkritika aki ilyet ír, hanem TAPASZTALAT! Sok a trehány, retkes bérlő! Állat ide-vagy oda!
2020. júl. 27. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Üzenőfalnak vagy kaparófának nézi a bérlő a tapétát teljesen mindegy. Ha nincs macska tuti hogy összefirkálják tintával.
2020. júl. 30. 03:52
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Nekem albérlet tulaja mondta, hogy semmi állat nem megengedett, se madár, se kisállat.

Mindezt úgy, hogy az előző bérlők fél centis retket hagytak mindenhol, a WC sárga volt a pisától, a konyhapultokon kosz és zsír elegye vastagon. Plusz az egész albérlet merő mocsok, ócska PVC, koszos ajtók, koszos ezeréves tapéta, leverődések, foltok mindenhol.

Ehhez képest egy állat különb lett volna.

2020. júl. 30. 15:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Volt, hogy bepróbálkoztam én is, de én inkább az okokat firtattam. Teljesen megértem, hogy ha az a gond, hogy a tulaj allergiás vagy az, hogy nagyon sok a szőnyeg a lakásban (ez már nem jellemző, szinte mindenhol laminált padló van), mert abból rémálom kiszedni a szőrszálakat. De volt, hogy kiderült, hogy csak a bútorokat félti a tulaj. Erre felajánlottam neki, hogy jöjjön el, nézze meg, hány bútort karmolt össze a macskám (egyet se, beszélhetett a régi tulajommal is) és hogy fizetek +1 hónap kauciót, amiből bármelyik bútora kijött volna. Végül belement és nem bánta meg.
2020. aug. 4. 16:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekünk van saját ingatlanunk, de kb. másfél évre máshova mentünk élni. Így két oldalról tudom mondani a miértet. Én azért próbálkoztam be, mert egyrészt láttam, hogy rég kiadó, lehet már felad az elveiből, na meg macska van, nem kutya. Mikor anno lakást vettünk láttuk a turné alatt, hogy egy-egy kutyás lakásban milyen károk voltak. Macskás lakásban nem láttunk ilyet, az max a bútort amortizálja valamennyire, illetve szaga is csak akkor van, ha nem ivartalanított vagy szar almot használnak/szarul vagy ritkán takarítják. A kutyának alapból van egy szag, mint egy testszag. Ez a természetüktől fogva ilyen, nem azért, mert el vannak hanyagolva.

Mi eleve teljesen bútorozatlant akarunk kivenni, szóval kb. nem volt mit féletni a macskától. A macskánk ivartalanított, szóval nem büdös. Szerencsénk is lett egy helyen, mert ezt és így tudta tolerálni.

De én kiadni is így adnám ki, hogy csak macskásnak és csak ivartalított macskával. Mondjuk én így is hirdetném meg. Kutyásnak nem adnám ki. Eleve a macska körme csak akkor van kint, ha valahova mászik. A kutyáé mindig. A padlónak ez nagyon nem mindegy. A macskám, ha be akar jönni a zárt ajtón. vagy a felé nyíló, nem kilincsre zárt ajtót ki akarja nyitni, akkor "kaparja" de úgy, hogy nem engedi a ki körmét. Tehát hallani lehet, hogy "kopog" vagy bedugja a lábát, hogy ki tudja nyitni, de nem tesz kárt. A kutya nem tudja a körmét behúzni, ha valamit ő megpiszkál, az látszik. Ráadásul, ha nincs eleget kint a kutya, akkor nem is kopik a körme, a gazda meg vagy törődik ezzel vagy sem. A kutya rág, a macska nem rág. Láttunk olyat, mikor lakást kerestünk, hogy kutya volt, és a falat kikaparta rendesen durva vájatokat a körmével.. máshol az ajtó sarka meg a beépített szekrény ajtaja meg volt rágva... Nagyon gáz volt. A macska nem fogja neked a falat kikaparni. Nem is bírná, éles a körme, de gyenge ehhez. A macska el van a lakásban. Amúgy is egésznap alszik. A kutya díbol, ha nem fárasztják le. A macska alomra jár, ha egész nap nem vagy otthon is nincs semmi. A szerencsétlen kutya meg, ha nem viszed le/ki, mert mit tudom én beleszaladsz egy balesetbe az autópályán és ülsz ott a tervezetten felül plusz 4 órát? Hát addig lehet nekiáll díbolni plusz odapisil szegény valahova... A macska ha nyávog is, nem hallja a szomszéd. A kutyát az egész lépcsőház hallja és panaszkodik. A macskának megmutatod az almot, ritka kivételtől eltekintve rögtön használja. A kutyát mire rászoktatod a szobatisztaságra... fú a lakást, amit végül vettünk kutyás lakás volt. Mivel cigiztek is benne, nem lehetett érezni. Na miután elment a lakó, egy hétre rá kinyitottuk a lakást olyan durva HÚGYszag volt, hogy hihetetlen. Azt hittem elsírom magam. Mire a kutya szobatiszta lett, párszor összehugyozta a padlószőnyeget, meg hát, ahogy írtam, ha nem tudták időben levinni, nem tudott mást csinálni, amit ahogy lehetett kitakarítottak, de nem tudták, nem is nagyon lehetett rendesen. Mikor felszedtük a szőnyeget, az alatta visszamaradt ragasztó foltok is árasztották a bűzt magukból. Úristen, olyan undorító volt.... Azért egy macska ilyet nem csinál, főleg, ha ivartalan. Meg hát nem is akkora, mint egy kutya (jó abból is van kicsi) nyilván az se akkora mennyiség, ami kijön belőle..

2021. jan. 9. 16:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Na mindegy, szóval ezért van aki próbálkozik, mert őszintén szólva, azért a legtöbb kárt a kutya csinálja és miattuk van leginkább az előítélet. Szóval, akinek nem az van, az megkérdezi, hogy nem-e lehet mégis, mert nem olyat fog hozni, ami tud olyat csinálni, amitől tart.
2021. jan. 9. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!